Ugunsdzēsējiem brīvdienās daudz izbraukumu

foto VUGD
foto VUGD

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 29.aprīļa plkst. 6:30 līdz 2.maija plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 269 izsaukumus. 

Kopumā dzēsts 201 ugunsgrēks, no tiem 109 kūlas ugunsgrēki, veikti 32 glābšanas darbi, bija arī 25 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.
Vakar, plkst. 22:14, VUGD saņēma informāciju, ka Jaunolainē, Mēness ielā, garāžā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka garāžā deg sadzīves mantas 15m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 14 gadus vecs pusaudzis, kurš tika hospitalizēts. 

VUGD reģistrējis arī vairākus ugunsgrēkus, kas norisinājās lielā platībā. Svētdien, plkst. 22:12, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Slokas ielā, deg ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu neapsaimniekotas mūra ēkas jumts un pārsegums 230m2 platībā. Pirmdien, plkst. 14:35, VUGD saņēma informāciju, ka Limbažu novada, Viļķenes pagastā, deg ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapdzīvota guļbūve 190m2 platībā.
Aizvadītajās brīvdienās turpinājusies aktīva kūlas dedzināšana visā Latvijā. Lielākie kūlas ugunsgrēki reģistrēti:

• Rēzeknes novada Ozolaines pagastā – 7 hektāri;
• Jelgavas novada Līvbērzes pagastā – 6 hektāri;
• Daugavpils novada Kalkūnes pagastā – 4 un 3 hektāri;
• Daugavpilī Viršu ielā – 4 hektāri;
• Daugavpilī Dunduru ielā – 4 hektāri;
• Kuldīgā Dzirnavu ielā – 3 hektāri.

Kopumā šogad reģistrēti jau 1596 kūlas ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji glābēji vienpadsmit reizes arī izbrauca uz mežu ugunsgrēkiem. Daugavpilī dega mežs 3,5 hektāru platībā, Skrundas novadā dega jaunaudze viena hektāra platībā, savukārt Gulbenes novada Beļavas pagastā – meža zemsedze 5000m2 platībā. 

Svētdien, plkst. 12:43, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Mores ielā, vieglā automašīna ir iebraukusi kāpņu telpas nojumes nesošajās konstrukcijās. Ugunsdzēsēji glābēji automašīnu atbrīvoja un nojumi noņēma, lai tā neapdraudētu mājas iedzīvotājus.


 



Написать комментарий