Turpināsies ielu rekonstrukcija

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Georgijs Orlovs informē, ka 30. aprīlī atsāksies Rēzeknes centrālās ielas – Atbrīvošanas alejas, rekonstrukcijas darbi.

Darbus paredzēts veikt un satiksmi ierobežot divos posmos. Rekonstrukcijas darbi norisināsies Atbrīvošanas alejas un 18.Novembra ielas krustojumā. Paralēli šiem darbiem tiks uzsākta arī Atbrīvošanas alejas un Latgales ielas krustojuma rekonstrukcija. Abos krustojumos tiks veikta komunikāciju izbūve un uzstādīti jauni luksofori. Atbrīvošanas alejas un Latgales ielas krustojums netiks slēgts pilnībā. Šī krustojuma un Latgales ielas posma līdz Daugavpils ielai izbūves darbi tiks sadalīti kārtās, lai nodrošinātu piekļuvi Brīvības ielas mikrorajonam un nodrošinātu kustību virzienā uz Daugavpili.

Tiek prognozēts, ka Atbrīvošanas alejas un 18. Novembra ielas krustojuma rekonstrukcija ilgs dažas nedēļas. Šajā laikā notiks arī izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā. Proti, autobusi (nr. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 14, 17, 18, 21), kuru maršruti savieno pilsētas Ziemeļu mikrorajonu un Vipingu, kursēs šādi: Atbrīvošanas aleja – K.Valdemāra iela – Dārzu iela – Latgales iela – Vipingas virziens un otrādi. Autobusi (nr. 1, 9, 11, 12, 15, 16, 19), kuru maršruts ir virzienā uz Daugavpils pusi un staciju Rēzekne II, kursēs šādi: Atbrīvošanas aleja – K.Valdemāra iela – Dārzu iela – N.Rancāna iela – Atbrīvošanas aleja un otrādi. Līdz ar to autobusi izmantos pagājušajā gadā ierīkotās pieturvietas Dārzu ielā, savukārt maršrutu kustības grafiks pēc domes Pasažieru konsultatīvās padomes aplēsēm būtiski nemainīsies.

Projekta gaitā nolemts ierīkot jaunas autobusu pieturvietas Atbrīvošanas alejas un Pils ielas krustojuma tuvumā. Tas ļaus daudz ērtāk nokļūt līdz Festivāla parkam, koncertzālei, radošo pakalpojumu centram, Rēzeknes Augstskolas inženieru fakultātei, veikalam „Rimi” un citiem sabiedriski nozīmīgiem objektiem.


Написать комментарий