KNAB ķibeļu risināšanai sola papildus naudu; Dombrovskis tic Streļčenoka spējām problēmas atrisināt

foto baltic-review.com
foto baltic-review.com

Problēmu risināšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) valdība sola izvērtēt papildus līdzekļu piešķiršanu, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V), bilstot, ka tic biroja vadītāja Jaroslava Streļčenoka spējām atrisināt nebūšanas KNAB.

Finansiālu palīdzību premjers birojam solīja piešķirt strukturālajām reformām, ja tādas būs nepieciešamas dokumentu aprites un iekšējās uzraudzības sistēmas sakārtošanai. Ja KNAB papildus naudu lūgs, valdība vērtēs tās piešķiršanu.

Premjers arī atzina, ka uzrauga KNAB notiekošo. Jautāts vai KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks tiks galā ar problēmu risināšanu, premjers pauda pārliecību, ka jaunais biroja vadītājs ķibeles atrisinās. Dombrovskis Streļčenoku raksturoja kā aktīvu vadītāju, kurš dedzīgi ķēries pie amata pienākumiem.

Premjers arī norādīja, ka iekšējās uzraudzības sistēma tikusi apzināti vai neapzināti vājināta iepriekšējā KNAB vadītāja laikā. Pirms Streļčenoka KNAB vadīja Normunds Vilnītis.

Jau vēstīts, ka skandāls ap KNAB sākās pēc tam, kad portāls "Pietiek.com" publiskoja tā dēvētās "Latvenergo" lietas materiālus. KNAB notikušo izmeklēja, atstādinos vienu no biroja darbiniekiem, kurš, iespējams, materiālus nopludināja. Par notikušo sākts arī kriminālprocess, kuru pārņēmusi prokuratūra.


Написать комментарий