Darba grupa turpina strādāt, lai atrastu 92 miljonus latu, lai saglabātu Daugavpils cietokšņa ēkas

foto Daugavpils Dome
foto Daugavpils Dome

Vakar, 27.aprīlī, pēc Daugavpils pilsētas domes uzaicinājuma mūsu pilsētā ar darba vizīti ieradās Finanšu ministrijas, Kultūras ministrijas un valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" pārstāvji, lai izlemtu dažus cietokšņa attīstības jautājumus.

Tikšanās galvenais mērķis bija līdz oktobra mēnesim izstrādāt cietokšņa iekštelpu izmantošanas stratēģiju. Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pēc Finanšu minisrijas rīkojuma pagājušajā tika izveidota darba grupa. Viena sēde bija notikusi Rīgā, otrā izbraukuma sēde – vakar, Daugavpilī. 

Ministriju pārstāvji sākumā apmeklēja pilsētas domi, kur viņiem tika pastāstīts par pilsētu un cietoksni, vēlāk devās aplūkot pašu kultūras un arhitektūras pieminekli. J.Dukšinskis pastāstīja, ka ierēdni apskatīja, kā tiek realizēts Valsts policijas vajadzībām domāto ēku renovācijas un būvniecības projekts, kādā stāvoklī atrodas citas ēkas, kas pieder valstij, kā tiek realizēti citi cietokšņa projekti.

Ministriju pārstāvji aprēķināja, ka valtij piederošo ēku renovācija varētu izmaksat apmēram 92 miljonus latu, bet tādas naudas valstij nav. Darba grupa turpinās darbu, lai sameklētu finansējumu. Par darba rezultātu ķlūs dokuments ar cietokšņa attīstības redzējumu, kuru vajadzēs apstiprināt valdībai, bet vēlāk – izpildīt.
 



Написать комментарий