Avīze raksta, ka janvārī Austrijā notikušajās I pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs trīs jaunie sportisti no Latvijas izcīnīja medaļas. Tomēr prēmijas par izciliem sasniegumiem sportā viņiem nepienākas – vismaz tā uzskata IZM. Jauno sportistu vecākus šāda attieksme neapmierina un viņi sola vērsties administratīvajā tiesā.

I pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījās aptuveni 1000 atlētu, bet Latvija izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Zeltu – Augusts Valdis Vasiļonoks hokejistu individuālo prasmju turnīrā, sudrabu – kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet bronzu – kamaniņu braucēja Ulla Zirne.

Ministru kabineta noteikumos ir uzskaitīti sacensību veidi, kuros sportistus var prēmēt par uzvarām. Šo sporta sacensību skaitā iekļautas arī olimpiskās spēles, un par tajās izcīnītu pirmo vietu var pienākties 100 000 latu. IZM un jauno olimpiešu vecāku viedokļi gan atšķiras jautājumā par to, vai jauniešu olimpiskās spēles iekļaujas olimpisko spēļu definīcijā vai ne, raksta "Diena".

A. V. Vasiļonoka ģimene ar sūdzībām jau vērsusies pie augstākajām valsts amatpersonām, arī premjera un Saeimas priekšsēdētājas