Sāks Latvijas nepilsoņu protesta kampaņu “Aliens are coming!”

foto neogeo.lv
foto neogeo.lv

Biedrība "Par godīgumu un taisnīgumu" sāks Latvijas nepilsoņu protesta kampaņu "Aliens are coming!", aicinot visus Latvijas nepilsoņus aktīvi adresēt vēstules visām Eiropas Savienības (ES) institūcijām, lai demonstrētu savu protestu pret Latvijā pastāvošo diskriminējošo situāciju, kam ir etnisks raksturs.

Šīm vēstulēm ir jākļūst par argumentu ES orgāniem izdarīt spiedienu uz Latvijas valdību un piespiest lemt par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem pašvaldību vēlēšanās, norāda biedrības valdes locekle Jeļena Bačinska.

Rīt, 24.aprīlī, plkst.15 viesnīcas "Rīga" 4.stāva mazajā zālē notiks biedrības preses konference, kur tiks sniegta informācija par Latvijas nepilsoņu protesta kampaņas sākumu.

Bačinska atzīmēja, ka jau vairāk nekā 20 gadus Latvijas nepilsoņiem ir liegta virkne politisko, ekonomisko un sociālo tiesību. Dažādas starptautiskās organizācijas vairākkārtīgi sniegušas rekomendācijas Latvijas valdībai, lai tā izbeidz īstenoto diskriminējošo attieksmi attiecībā pret nepilsoņiem, bet neviena rekomendācija nav ņemta vērā.

Kā piemērs tiek minēts fakts, ka Latvijas nepilsoņi nevarēja piedalīties nesen notikušajā referendumā par krievu valodu kā otru valsts valodu, kaut gan lielākai daļai no tiem krievu valoda ir dzimtā valoda. Tāpat nepilsoņi nevar piedalīties pašvaldību vēlēšanās. Ir izveidojusies paradoksāla un absurda situācija, kad jebkuras ES valsts iedzīvotājs pēc pusgada atrašanās Latvijā ir tiesīgs vēlēt, kā arī kandidēt Latvijas pašvaldību vēlēšanās, bet nepilsoņiem, kuri dzīvo šeit visu savu mūžu, šādas tiesības ir liegtas. Un šādu cilvēku, kuriem ir pilnas tiesības uz savu priekšstāvju ievēlēšanu vismaz pašvaldību līmenī, Latvijā ir 320 000, norāda biedrības pārstāve.

Par nepilsoņu protesta kampaņas norisi preses konferencē informēs "Par godīgumu un taisnīgumu" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Gapoņenko un Bačinska.


Написать комментарий