ASV kruīza kuģis ignorējis zvejas laivā dreifējošu Panamas jauniešu aicinājumu pēc palīdzības

foto carnivaldream.im
foto carnivaldream.im

ASV kuģniecības kompānijas “Princess Crusises” kuģis, nesniedzot palīdzību, pabraucis garām Klusajā okeānā dreifējošai zvejas laivai ar trīs Panamas jauniešiem, divi no kuriem gāja bojā, bet trešais izdzīvoja un pēc 28 dienām to atrada pie Galapagu salām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Trīs jaunieši ar zvejas laivu atstāja ostu Panamā 24. februārī. Laivas motors salūza un tā dreifējusi tālāk prom no krasta. Pēc 16 dienu pavadīšanas okeānā dreifējošie pamanījuši kruīza kuģi, kas braucis garām, pastāstīja izdzīvojušais 18. gadus vecais Adrians Vaskuezs. Vīrieši, lai piesaistītu uzmanību, vicinājuši sarkanu džemperi. "Mēs bijām laimīgi, jo domājām, ka viņi dodas mūs glābt," pastāstīja izdzīvijušais.

Trīs pasažieri, kas uz kuģa klāja vērojuši putnus, pamanījuši zvejniekus, kas sauc pēc palīdzības, un ziņoja par to kuģa personālam. Taču kuģa kurss netika mainīts.

Ceturtdien izplatītā paziņojumā kuģa kompānija atvainojusies par incidentu. Izmeklēšanā esot noskaidrots, ka ir bijis "komunikācijas pārrāvums". Kuģa kapteinis un stūrmanis par pasažieru novērojumu nav bijuši informēti.

Paziņojumā teikts, ka kapteinis ir satriekts par to, ka tiek apvainots apzinātā palīdzības nesniegšanā. "Princess Cruises" paziņojuši, ka apzinās savu atbildību kuģniecības likumu priekšā par palīdzības sniegšanu nelaimē nonākušiem kuģiem, piebilstot, ka kompānijas kuģi ir bijuši iesaistīti vairāk nekā 30 glābšanas operācijās pēdējos desmit gados. Izmeklēšana turpinās, teikts paziņojumā.

Izdzīvojušais jaunietis aģentūrai AP pastāstījis, ka joprojām ir dusmīgs uz kuģi, kas pabraucis viņam garām divas nedēļas pirms izglābšanas. "Es saku "Dievs viņiem nepiedos". Es joprojām izjūtu dusmas, kad atceros," teica Vaskuezs.

Jau vēstīts, ka jaunieti pēc 28 dienu ilgas dreifēšanas okeānā atrada 23. martā 1000 kilometrus no Panamas krasta pie Galapagu salām.


Написать комментарий