Rēzeknes novadā uzsāks klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu

foto livani.lv
foto livani.lv

Lai mazinātu draudus cilvēku drošībai un veselībai, 20.aprīlī Rēzeknes novada pašvaldība noslēdza līgumu ar biedrību «Dzīvnieku patversme Mežavairogi» par novada teritorijā klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanu. Profilaktiskā klaiņojošo dzīvnieku izķeršana notiks vidēji četras reizes gadā.

Taču, lai pēc iespējas operatīvāk varētu reaģēt uz izsaukumiem, novadā uz vietas dežūrēs viens dzīvnieku ķērājs, kuru laikā no plkst. 8.00 līdz 20.00 būs tiesīgs izsaukt pagasta pārvaldes vadītājs vai viņa pilnvarots darbinieks. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem par klaiņojošiem dzīvniekiem būs jāziņo konkrētai pagasta pārvaldei, kas tālāk, izvērtējot situāciju, sazināsies ar ķērāju šīs problēmas risināšanai. To darīt varēs, sākot jau ar 23.aprīli.

Taču pirms griezties pagasta pārvaldē pašvaldība lūdz iedzīvotājus pārliecināties, vai tiešām šis dzīvnieks ir klaiņojošs, ka tam nav pajumtes un tas regulāri klīst bez saimnieka, suņa īpašnieks nav zināms vai ir miris, un nav cita, kas uzņemtos par to rūpes.

Darbu ķērāji sāks piepilsētas un Maltas ciema teritorijā, no kurienes līdz šim pašvaldība saņēmusi visvairāk sūdzību par klaiņojošiem dzīvniekiem. Pirmās 14 dienas noķertie suņi un kaķi atradīsies novada teritorijā izveidotā dzīvnieku novietnē, kur normatīvajos aktos noteiktā kārtībā tiks nodrošināta to veterinārā apskate, barošana un kopšana, bet nepieciešamības gadījumā – arī veterinārmedicīniskā aprūpe. Šī vieta ir iekārtota atbilstoši visām Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām un reģistrēta kā dzīvnieku patversme.

Divu nedēļu laikā pēc dzīvnieku noķeršanas, sedzot visus ar to uzturēšanos patversmē saistītos izdevumus, dzīvnieku īpašniekiem būs iespēja savu kaķi vai suni saņemt atpakaļ. Gadījumos, kad valsts policija vai novada pašvaldības atbildīgie darbinieki būs sastādījuši administratīvo pārkāpumu protokolu, būs jāsamaksā arī naudas sods. Ja saimnieks neieradīsies, dzīvnieki pēc divām nedēļām, ja tie nebūs neglābjami slimi, tiks pārvietoti uz Ķekavas novadu, kur tiem tiks meklēti adoptētāji.

Biedrība „Dzīvnieku patversme Mežavairogi” uzvarēja pašvaldības izsludinātajā iepirkumā. Šobrīd tai ir līgumi ar deviņām Latvijas pašvaldībām. Patversme atrodas Ķekavas novadā, kur darbojas kopš 2009.gada, informē Rēzeknes novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Ieviņa.


Написать комментарий