Sasniegti jauni kūlas dedzināšanas rekordi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 14.aprīļa plkst. 6:30 līdz 16.aprīļa plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 369 izsaukumus. Kopumā dzēsti 305 ugunsgrēki, no tiem 242 kūlas ugunsgrēki, veikti 29 glābšanas darbi, bija arī 33 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki.

Vakar, plkst. 11:47, VUGD saņēma informāciju, ka Cēsu novada Vaives pagastā deg kūla. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pērnā gada zāle deg 1800m2 platībā. Mēģinot apdzēst uguns liesmas, cieta 1963.gadā dzimusi sieviete, kura guva rokas apdegumus un tika hospitalizēta.

Vakar, plkst. 22:05, VUGD saņēma informāciju, ka Ērgļos, Ogres ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva istabā dega gulta un sadzīves mantas 5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus veca sieviete.

Vakar, plkst. 19:10, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Palīdzības ielā, no dzīvojamās mājas pagraba nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pagrabā deg koka nodalījumi 30m2 platībā. Lielā piedūmojuma dēļ no dzīvokļiem tika evakuēti 12 cilvēki. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Sestdien, plkst. 10:59, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Sarkandaugavas ielā, no piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg mēbeles, grīda un sadzīves mantas 20m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 70 un 40 gadus veca sieviete. Lielā sadūmojuma dēļ no blakus dzīvokļiem tika evakuēta 60 gadus veca sieviete un 10 gadus vecs bērns.

Sestdien, plkst. 12:38, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Strādnieku ielā no piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz plīts bija piededzis uz ēdiens. Ugunsgrēkā cieta 56 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem.

Aizvadītajās brīvdienās kopumā dzēsti 242 kūlas ugunsgrēki, no tiem 193 aizvadītajā diennaktī, kas ir lielākais šogad vienā diennaktī reģistrēto ugunsgrēku skaits. Šogad vislielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Preiļu novada, Pelēču pagastā, kur kūla dega 100 hektāru platībā. Lielākie no tiem reģistrēti:
Daugavpils novada Naujenes pagastā – 30 hektāri;
Daugavpils novada Medumu pagastā – 25 hektāri;
Daugavpils novada Demenes pagastā – 14 un 7 hektāri;
Jaunjelgavā Jēkabpils ielā – 10 hektāri;
Aizkrauklē Kalna ziedos – 10,5 hektāri;
Ropažu novada Kākciemā – 8 hektāri;
Kārsavas novada Malnavas pagastā – 7 hektāri;
Daugavpils novada Tabores pagastā – 25 un 6 hektāri;
Rēzeknes novada Silmalas pagastā – 7 hektāri;
Līvānu novada Jersikas pagastā – 6 hektāri;
Limbažu novada Viļķenes pagastā – 6,5 hektāri;
Daugavpils novada Kalkūnes pagastā Grīvas lidlaukā – 5 hektāri;
Daugavpilī Liginiškās – 5 hektāri;
Salacgrīvas novada Liepupes pagastā – 5 hektāri;
Rugāju novada Lazdukalna pagastā – 5 hektāri;
Salaspils novada Piķurgās – 5 hektāri;
Rēzeknes pagasta Bērzgales pagastā – 5 hektāri;
Ludzas novada Rundēnu pagastā – 7 hektāri;
Rēzeknes novada Sakstagala pagastā – 20 un 5,5 hektāri;
Rīgā Kleistu ielā – 20 hektāri;
Olaines pagastā Viršos – 6 hektāri;

Kūlas dedzināšanas rezultātā ir nodegušas arī vairākas ēkas. Sestdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji izbrauca uz kūlas ugunsgrēku Krustpils novada Kūku pagastā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka liesmas ir pārņēmušas arī šķūni. Kopumā ugunsgrēkā nodega šķūnis 72m2 platībā un kūla 5 hektāru platībā. Vakar Liepājā, Kapsēdes ielā, dega četras dārza mājiņas 40m2 platībā un kūla 2 hektāru platībā.


Написать комментарий