Noskaidrotas šī gada erudītākās Rēzeknes un Viļānu novadu vidusskolu komandas

foto malpilsskola.lv
foto malpilsskola.lv

Sākot ar 2011. gada novembri līdz pat 2012. gada martam, Rēzeknes un Viļānu novadu erudītākie jaunieši piecās spēles sacentās savā starpā par erudītākās komandas titulu. 

Erudīcijas konkursa tēma bija „Latgalieša CV – no senlaikiem līdz 21. gadsimtam”. Kopumā visās spēlēs piedalījās 12 komandas no Nautrēniem, Tiskādiem, Kaunatas, Maltas, Viļāniem, Dricāniem un Makašāniem. Pēc visu spēļu rezultātu apkopošanas ir noskaidroti šī gada uzvarētāji! Iegūstot 127 punktus, konkursā 1. vietu izcīnīja Nautrēnu vidusskolas I komanda, ar 86 punktiem 2. vietu ieguva Viļānu vidusskolas I komanda un 3. vietā, saņemot 82 punktus, ierindojās Maltas 1.vidusskolas komanda.

Visi dalībnieki saņēma pateicības un Diplomus par piedalīšanos spēlē. Katrs dalībnieks varēja pamieloties ar konfektēm „Gotiņa”, kuru iesaiņojuma dizains bija izgatavots speciāli šai spēlei. Komandas, kas izcīnīja godalgotās trīs vietas, savā īpašumā ieguva grāmatu „Latgale un tās ļaudis”, kā arī dāvanu kartes kafejnīcā „Mozō Rogovka”. Visi dalībnieki ir uzaicināti piedalīties kopīgā ekskursijā uz Lietuvu. Brauciens paredzēts šī gada vasarā, jūlija mēnesī. Savukārt 1.vietas ieguvēji - Nautrēnu vidusskolas I komanda - dāvanā saņēma ceļojumu uz sev izvēlēto galamērķi 320 latu vērtībā.

Jāatzīmē, ka trīs labākās mūsu komandas - Nautrēnu vidusskolas I komanda, Viļānu vidusskolas I komanda un Maltas 1.vidusskolas komanda - 17. aprīlī piedalīsies konkursa sadraudzības spēlē ar trīs erudītākajām Rēzeknes pilsētas komandām. Spēle notiks Rēzeknes pilsētas domes telpās, tās sākums - plkst. 13.00.

Paldies visiem atbalstītājiem: Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldei un Rēzeknes Augstskolai! 


Написать комментарий