Daugavpils universitātē ir iespējams aplūkot vācu fotogrāfa «Retrospektīvu»

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils universitātes vecā korpusa foajē neliela cilvēku skaita klātbūtnē, galvenokārt tie bija studenti, vienkārši un klusi notika pazīstamas vācu režisores, scenāristes, operatores, producentes un fotogrāfes Ulrikes Otingeras fotoizstādes ar nosaukumu „Retrospektīva” atklāšana.

Kā Gorod.lv pastāstīja DU Vāču valodas centra vadītāja Marina Rumjanceva, Daugavpils ir pirmā pilsēta, kurā šī izstāde tiek prezentēta, maijā talantīgā autora darbi tiks izstādīti arī galvaspilsētā. 

Ulrike ir ļoti daudzpusīgs cilvēks: viņa diezgan veiksmīgi darbojās kā teatrālā režisore, etnogrāfe, scenāriste, producente, viņas fotogrāfijas tika izstādītas daudzās galerijās, kā arī viņa ir dažu grāmatu autore. 

Šodienas izstādē DU tika prezentēti 18 darbi, tai skaitā 5 sižetiskās sērijas: „Mongolija”, „Teātris”, „Arhitektūra”, „Seja pret seju”, „Ikdiena”. Ir ļoti nepateicīgi aprakstīt izstādi, taču jāatzīmē, ka gleznu varones pārsvarā ir dažāda vecuma, nacionalitātes un sociālā stāvokļa sievietes. Arī sevi autore raksturo kā individuālisti un feministi, kas cīnās par sievietes tiesībām. 

Pēc ceļojuma uz Ukrainu režisore, kuru iekaroja Odesas skaistums, nolēma radīt filmu pēc pazīstamā Iļfa un Petrova romāna „12 krēsli”. Starp citu, gaidāmo Vācu valodas dienu ietvaros tiks radīta filma, kas tika uzņemta 2004.gadā sadarbībā ar Odesas kinostudiju. 

Šī izstāde tika organizēta ar Gētes institūta Rīgā atbalstu.
 


Написать комментарий