Talantīgā tenisiste Ostapenko debitēs WTA vienspēļu rangā

foto tlt.ru
foto tlt.ru

Latvijas jaunais tenisa talants Jeļena Ostapenko otrdien sasniedza Itālijas pilsētā Pomēcijā notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību otro kārtu, tādējādi trešo reizi karjerā nopelnot WTA vienspēļu ranga punktus.

Līdz ar to 14 gadus vecā Ostapenko aiznākamajā nedēļā pirmo reizi karjerā iekļūs WTA vienspēļu rangā.

Aizvadītajā mačā Ostapenko, kura dalībai turnīrā saņēmusi organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card", ar rezultātu 7-5, 6-0 pieveica Indijas tenisisti Šarmadu Balu, kura WTA rangā pašlaik ieņem 835.vietu, bet pamatturnīrā bija iekļuvusi kā kvalifikācijas "laimīgā zaudētāja".

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko tikusi pie viena WTA vienspēļu ranga punkta.

Nākamajā kārtā Ostapenko, kura pašlaik ir viena no labākajām Eiropas jaunajām tenisistēm, spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo Klaudīni Šaulu no Luksemburgas, kura pasaules rangā nav iekļuvusi.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartē.

Kā ziņots, savas karjeras pirmo punktu WTA vienspēļu rangā Ostapenko nopelnīja februārī Tallinas ITF 10 000 sērijas turnīrā, kad pārvarēja kvalifikācijas sacensības un sasniedza pamatturnīra otro kārtu, bet otro reizi viņa pie pasaules ranga punktiem tika pagājušajā nedēļā Spānijas pilsētas Torentas ITF 10 000 turnīrā, kurā iekļuva pamatsacensību pusfinālā.

Lai iekļūtu WTA rangā, tenisistēm ranga punkti jānopelna vismaz trijos turnīros vai arī jātiek pie vismaz desmit punktiem vienā turnīrā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий