Jautājums par „Latgales laiks” daļu atsavināšanu Daugavpils domei atkal nav aktuāls

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2010.gada vasarā Daugavpils domes deputāti kopā ar tā laika mēru Jāni Lāčplēsi piedāvāja uzsākt avīzes „ Latgales laiks” daļu atsavināšanu, jo 20% kapitāla (11 daļas) pieder Daugavpils pašvaldībai.

Minētais lēmums tika pieņemts domes sēdē, kurā deputāti apliecināja, ka avīzes darbība neatbilst tam prasībam, saskaņā ar kurām pašvaldība var nodarboties ar komercdarbību. 

Par atsavināšanas procesa gaitu Gorod.lv mēģināja uzzināt no pilsētas vadības. Taču, kā atzīmēja mērs Žanna Kulakova, minētais jautājums nav aktuāls, jo pagaidām jautājums par „Latgales laika” daļu atsavināšanu netiek risināts.

Jāatzīmē, ka Valsts pārvaldes iekārtas likums nosaka, ka publiska persona (šajā gadījumā pašvaldība) var nodarboties ar komercdarbību vienā no gadījumiem: ja tirgus nespēj nodrošināt cilvēku vajadzības minētajā jomā; kādā nozarē ir dabiskais monopols, tādā veidā nodrošinot sabiedrībai pieejamu pakalpojumu; strateģiski svarīgajā nozarē; jaunajā nozarē; nozarē, kurā infrastruktūras attīstībai ir nepieciešami lieli kapitālieguldījumi un nozarē, kurā saskaņā ar sabiedrības interesēm jānodrošina augstas klases standarts.
 


Написать комментарий