Veselības inspekcija atļāva lietot uzturā ūdeni no vilciena avārija vietas Kraujā 2

foto bibliotekar.ru
foto bibliotekar.ru

Gada sākumā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas “Krauja” notika avārija, kā rezultātā no apgāztajā cisternām izlija 180 tonnas ķīmisko vielu. 

Jau vairākus mēnešus tur notiek avārijas seku likvidācijas darbi: tiek izvesta saindētā grunts un nepārtraukti tiek analizēts augsnes, gaisa un ūdens piesārņojuma līmenis.
Pēc pēdējo analīžu datiem, kuras veica Latvijas Veselības inspekcijas speciālisti, Naujenes pagasta dzeramajā ūdenī nav atrasti nekādi kaitīgie piemaisījumi, ūdens ir derīgs lietošanai uzturā un nekaitēs cilvēka veselībai. 

Kā paziņoja Veselības inspekcijas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Madara Lao, ūdens ņemšana analīzēm no Kraujas centrālas ūdensapgādes sistēmas un tuvākām akām tiek veikta regulāri, divas reizes nedēļā. Pēdējo reizi tas tika veikts 29. martā. 

Nekādas sūdzības par veselības pasliktināšanos nav saņemtas. Ja rodas šaubas sakarā ar ūdeni: krāsas vai smaržas izmaiņām, veselības inspekcijas speciālisti lūdz zvanīt uz Latgales nodaļu pa telefonu 26641151.
 


Написать комментарий

gribētos redzēt kā publiski Veselības inspekcijas zinīšī izdzer kādu glāzi "Naujenes dzidrā"

dzidrais :)

Написать комментарий