Dome uzstādīs termiņu Jaunās Forštates tirgus sakārtošanai 1

Zemes īpašnieks, uz kura zemes ir tirgus Jaunajā Forštatē (tautā dēvētajā arī kā Šanhaja) ir vērsies Celtniecības departamentā pēc jauna arhitektūras plānojuma, jo būvēt otru mūsdienīgu angāru koka būvju vietā ir finansiāli neizdevīgi.

28. martā Pilsētplānošanas komisijas sēdē, kur izskatīja šo jautājumu, pašvaldības pārstāvji paskaidroja zemes īpašniecei, ka pašvaldības interesēs ir saglabāt šo tirgu, jo tās ir darbavietas un iespēja pilsētniekiem iegādāties preces par lētāku cenu.

Atgādināsim, ka jautājums par tirgus paviljona celšanu veco koka konstrukciju vietā, kur cilvēki varētu strādāt normālos apstākļos, tiek pārnests katru reizi. Un arī šoreiz, īpašnieks prasīja atlikt termiņu vēl uz gadu. Bet pašvaldība plāno nostādīt dokumentu sagatavošanas termiņu līdz 1. maijam. Līdz 1. jūnijam būs jānovāc vecās konstrukcijas, bet līdz 1.oktobrim uzstādīt jaunas. 

Pašlaik tiek plānots uzstādīt kioska tipa konstrukcijas. Pašvaldība ir pret tādu ideju, tomēr tā ir uzstādījusi savus termiņus, kurus vajadzēs stingri ievērot, gan pie dokumentu sagatavošanas, gan pie celtniecības. 

Drīzumā termiņus par tirgus sakārtošanu izskatīs domes sēdē.
 


Написать комментарий

Sveicieni eks. pilsētas priekšnieku radiem :) Aktīvāk jāpiedalās vēlēšanās un varēs turpināt Šanhaju.