Aicina pastiprināti izmeklēt ne tikai Jākobsona sašaušanu, bet arī Ņemcova slepkavību

foto multimedia.pol.dk
foto multimedia.pol.dk

Starptautiskā mediju brīvības organizācija Reportieri bez robežām (Reporters Sans Frontieres, RSF) ir šokēta, uzzinot par Leonīda Jākobsona slepkavības mēģinājumu.

"Mēs strikti nosodām šo apzināti mērķēto uzbrukumu Jākobsonam, kas bija skaidri saistīts ar viņa sensitīvajām izmeklējošo rakstu tēmām, un ceram, ka viņš atveseļosies drīz!" šodien paziņoja RSF.

Vienlaikus organizācija aicina neaizmirst, ka pirms diviem gadiem Daugavpilī gaišā dienas laikā pilsētas centrā pie universitātes tika nošauts vietējās avīzītes izdevējs Grigorijs Ņemcovs. "Kamēr pirms diviem gadiem notikusī Ņemcova slepkavība joprojām nav atrisināta, ir vitāli svarīgi, lai policija darītu visu iespējamo, lai identificētu šo noziegumu pasūtītājus un izpildītājus. Citādi pastāv briesmas, ka iebiedēšanas klimatā baiļu dēļ žurnālisti sāks veikt t.s. pašcenzūru."

Būdams Kompromat.lv dibinātājs un viens no redaktoriem, Jākobsons 2009.gadā ieguva Latvijas Žurnālistikas gada balvu kategorijā "Par mediju brīvības aizstāvēšanu".

Latvija RSF veidotajā Pasaules preses brīvības indeksā pēdējo divu gadu laikā nokritusies līdz 50.vietai (no 179 valstīm), dalot pašreizējo vietu ar Trinidadu un Tobago.


Написать комментарий