Latvijas bezdarbnieki kļuvuši par īstenu medību objektu

foto DELFI Aculiecinieks
foto DELFI Aculiecinieks

Sākot ar pagājušo gadu Nodarbinātības valsts aģentūra piedāvā Latvijas bezdarbniekiem apmācības kuponus. Tāda palīdzība bezdarbniekiem ir iespējama pateicoties Labklājības ministrijai un Eiropas Savienības sociālā fonda atbalstam.

Pagājušajā gadā tika apmācīti 38 tūkstoši bezdarbnieku, kas izmaksāja 18 miljonus latu. Šogad plānots apmācīt 33 tūkstošus cilvēku un tam iztērēt 14 miljonus latu.

Ieguvis gaidīto kuponu, bezdarbnieks no piedāvātās programmas izvēlas sev tīkamāko. Tie var būt svešvalodas kursi, profesionālās apmācības vai autovadītāja tiesību kārtošana. Šo kupon-apmācību veic mūsu pašu privātās firmas.

Tur, kur apgrozās nauda, cīņa par to notiek ne pa jokam. Kā lai ievilina bezdarbnieku ar kuponu tieši mūsu kompānijā? Viņu vajag pārtvert tikko viņš ar visu kuponu iznāk no NVA un nav aizstaigājis līdz konkurentu firmai.

Jēzusbaznīcas ielā 11, kur atrodas viena no NVA filiālēm, tiek rīkotas īstas bezdarbnieku medības. Viņiem nākas saņemt informācijas šaltis par to, kur vajadzētu atprečot apmācības kuponus. Apkārtnes māju sienas ir nolīmētas ar kursu sludinājumiem, jaunieši bezdarbniekiem izsniedz reklāmas bukletus, bet apmācības firmu automašīnas burtiski cīnās par vietu tuvāk vārtiņiem, no kuriem iznāks bezdarbnieks.

Tā bezdarbnieki nodrošina darbavietas firmās, kas nodarbojas ar viņu apmācību un dod iespēju ar sevi nopelnīt.


Написать комментарий