Šodien Latvijā un pasaulē atzīmēs “Zemes stundu”

Šodien Latvijā un arī citviet pasaulē no plkst.20.30 līdz 21.30 notiks akcija "Zemes stunda 2012", kuras laikā Rīgā un citviet Latvijā notiks dažādi pasākumi,informēja "Zemes stundas" koordinatore Edīte Husare.

"Zemes stunda" ir simbolisks pasākumus, kura mērķis nav elektroenerģijas taupīšana vienas stundas laikā, bet gan uzmanības pievēršana resursu patēriņam un videi draudzīgam dzīvesveidam ikdienā.

Šī akcija ir pasaulē lielākā brīvprātīgā akcija, kuras laikā iedzīvotāji vienojas idejai par videi draudzīgāka dzīvesveida izvēli un resursu patēriņa samazināšanu ikdienā.

Akcijas gaidīšanas pasākums Rīgā no plkst.19 notiks "Teātra bārā" kopā ar "Pasaules Dabas fonda" pandu. Vakara gaitā uzstāsies grupa "Pirkstu cilts", "Kirliana fotogrāfi" un flautiste Žanete Podniece.

Svētā Pētera baznīcā plkst.21 koris "Juventus" klausītājiem piedāvās iespēju mūziku baudīt sveču gaismā, bet restorānā "Fazenda" akcijas laikā varēs nobaudīt vakariņas sveču gaismā kopā ar Kubas, Spānijas, Itālijas melodijām Rolanda Masaļska ģitārspēles izpildījumā.

Dzīvo mūziku un vakariņot sveču gaismā piedāvās arī restorāns "Kaļķu vārti" un restorāns "Ostas skati", kā arī kafejnīca "Mierā", kur papildus skanēs mūzika un notiks galda spēles.

"Zemes stundas" akcijai veltīti pasākumi notiks arī Cēsīs, Dobeles novadā, Ogres novadā, Rundāles novadā un citviet. No Latvijas šogad akcijā piedalās Amatas, Auces, Ādažu, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Dobeles, Gulbenes, Ilūkstes, Jaunpils, Jelgavas, Kandavas, Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Līgatnes, Ludzas, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pāvilostas, Preiļu, Priekules, Raunas, Rojas, Rugāju, Rundāles, Salas, Saldus, Siguldas, Tukuma, Valkas, Vecpiebalgas novadi un Rīgas, Liepājas, Ventspils, Jēkabpils un Jelgavas pilsētas.

Apgaismojums "Zemes stundas" laikā tiks izslēgts Rīgas Rātsnamam, Brīvības piemineklim, Saeimas ēkai, Raiņa piemineklim, Melngalvju namam, Televīzijas tornim, Dzelzceļa tiltam, "Swedbank" galvenajai ēkai, "Citadeles" bankas galvenajai ēkai, "Samsung Electronics Baltcis" un AAS "BTA" reklāmas laukumiem, Zemkopības ministrijai un citām ēkām.

Par "Zemes stundas 2012" norisēm Latvijā tiks uzņemta dokumentālā sajūtu filma, kuras veidošanā aicināts piedalīties ikviens interesents. Filmu pēc savas iniciatīvas veidos neatkarīgu operatoru grupa un ikviens "Zemes stundas" dalībnieks. Pēc akcijas "Pasaules Dabas fonds" priecāsies saņemt video, foto un cita veida vizuālos materiālus par akcijas norisēm uz e-pastu "info@pdf.lv".


Написать комментарий