Celtnieku skolā notika erudītu konkurss 3

28. martā Daugavpils profesionālajā Celtnieku skolā notika intelektuālā spēle “Brain-Ring”. Tajā piedalījās 16 komandas, 10 no kurā pārstāvēja Celtniecības skolu, bet pārējās 6 Daugavpils Valsts Tehnikumu. 

Spēle notika 4 etapos, kuros tika iekļauti jautājumi saistīti ar dažādām nozarēm: dažādu valstu tradīcijas, sports, bioloģija, ģeogrāfija, celtniecība, apkārtējā vide un daudz kas cits.

Īpašu interesi izraisīja un mudināja uz apspriedi jautājumi par dzīvniekiem, piemēram: “Kāpēc Anglijā uzbraucot sunim, tu tiec bargāk sodīts nekā uzbraucot cilvēkam?”

Spēles gaitai līdzi sekoja stingra žūrija no abām skolām. Muzikālajās pauzēs viesus un dalībniekus priecēja skolnieki Rodions Semjonovs un Jevgēņijs Petrovs.

Nepalika bez dalības arī skatītāji. Bet atbildēt uz neparasto žūrijas jautājumu viņiem nespēja, toties to izdarīja viens no dalībniekiem. Spēle aizritēja ļoti aktīvā gaisotnē. Bija patīkami redzēt jauniešus tik gudrus, talantīgus un dzīvespriecīgus. Šeit bija vajadzīga ne tikai erudīcija bet arī loģiska domāšana, attapība, dalībnieku ātruma reakcija un pat kopējā labā oma. Tas atspoguļojās arī komandu nosaukumos, kuros bija daudz jautrības, ko atzīmēja arī skatītāji.

 

Nopietnas cīņas rezultātā uzvarēja komanda no Profesionālās celtnieku vidusskolas «Пацанята». Ne velti saka, ka mājas sienas palīdz. 2 un 3 vietu ieguva komandas no Daugavpils Valsts Tehnikuma zem ar nosaukumiem “Ģimnāzisti” un “Fortūna”.

Daugavpils profesionālā celtnieku vidusskola izsaka pateicību visiem dalībniekiem un pasākuma organizatoriem.



Написать комментарий

Zem nosaukuma kā zem akmens! Labi skan! Kas Jums skolā mācīja gramatiku?Fui, kauns!

kauns: Zem nosaukuma kā zem akmens! Labi skan! Kas Jums skolā mācīja gramatiku?Fui, kauns!

Klausies apnika lasīt tavus komentārus, tak pirms pārmest uzraksti pareizi , bet nu tikai ar visām atsaucēm :)

Kāpēc par suņa sabraukšanu soda bargāk??? Gribu zināt

Написать комментарий