Transformeru jaunākā paaudze 1

foto bfm.ru
foto bfm.ru

Viena no mūsdienīgākajām ierīcēm ir izveidota tā, ka tā sastāv no divām atsevišķām daļām, ko iespējams savienot un arī atdalīt. Ierīces apakšējā daļa papildina augšējo, līdz ar to, savienojot tās kopā, rodas komfortabla un ērta ierīce. Kas tā ir?Visi, kuriem prātā iešāvās Asus Eee Trasformer TF201, ir uzminējuši, jo minētā ierīce patiešām ir planšetdators, ko var savienot ar tastatūru, izveidojot ērtu klēpjdatoru.

Apdullinoši skaists Paveroties ar šodienas skatu pagātnē, planšetdatori nevienam pat sapņos nerādījās, un katrs no mums priecājās, ja mājās bija liels stacionārs dators, kas darbojās tik skaļi kā putekļsūcējs. Šodienas paaudze aug ar skārienjutīgām planšetēm rokās, kuras nu jau var savienot ar tastatūru, izveidojot mazu un ļoti parocīgu klēpjdatoru. Pavisam grūti ir iedomāties, ka maza, smalka, plāna un viegla ierīce spēj izdarīt vairāk un labāk nekā liela izmēra ierīces.

Lietotāja skatienu vispirms piesaista Asus Transformer ļoti slaidais korpuss, kas ir 26,3 līdz 18,1 cm plats, 0,8 cm biezs un sver tikai 585 gramus. TF201 ir viens no plānākajiem un vieglākajiem planšetdatoriem, līdz ar to atstājot Apple iPad 2 un Samsung Galaxy Tab 10.1 ēnā. Atšķirībā no sava priekšgajēja TF101 jaunais planšetdators ir iekļauts alumīnija ietvarā, kas uzreiz to padara par augstas klases ierīci, kas spēs izturēt triecienus, kā arī uz tās korpusa nebūs neviena skrāpējuma vai pirkstu nospieduma.

Tā kā šis dators ir ļoti plāns, no vēlmju saraksta uzreiz jāizsvītro tādas ieceres kā HDMI izeja, vairāki USB 2.0 vai pat USB 3.0 porti. Šajā datorā ir iebūvēts viens USB 2.0 ports un SD karšu slots. Mazliet padomājot, neko vairāk jau arī nevajag, jo Asus planšetdators nav paredzēts visu mājās pieejamo multimediju ierīču sinhronizēšanai, jo šajā gadījumā pietiks ar pašām svarīgākajām, kuras iespējams sinhrozinēt, izmantojot USB portu.

Kā novērojām planšetdatora testa laikā, TF201 ir divi barošanas bloki – viens pašai planšetei, bet otrs – tastatūrai, taču katru no tām ir iespējams uzlādēt, lietojot vienu barošanas pieslēgvietu, kas izveidota tastatūras kreisajā mālā. Šāds tehniskais risinājums ir pat ļoti saprotams, jo principā katra no šī datora daļām ir suverēna un līdz ar to katrai no tām ir nepieciešams arī savs barošanas bloks.

Slidini pirkstu un izbaudi Asus savu jaunāko ierīci reklamē kā pirmo planšetdatoru ar Nvidia 1,3 GHz četrkodolu Tegra procesoru, kā arī šis dators izstrādāts uz Android 3.2 Honeycomb platformas, kas ir papildināta ar Adobe Flash programmatūru. Tā kā Android ir un paliek mobilo ierīču platforma, tad, lai cik ļoti arī gribētos šo klēpjdatoru uztvert nopietni, tas neizdodas. Visas programmas, kas datorā ir pieejamas, ir paredzētas mobilajām ierīcēm, līdz ar to pat interneta pārlūkošana nav ērta, kā arī nepamet sajūta, ka lietotājam rokās atrodas liels viedtelefons, kas kuru katru brīdi iezvanīsies. Tā kā jāgaida vien ir jaunākā Windows versija, kas solās būt pārsteidzoša ne tikai portatīvajiem datoriem, bet arī planšetdatoriem, un tad, iespējams, mēs sāksim planšetes uztvert nopietnāk. 


Написать комментарий

Varētu būt labais :)