M.Ivanova-Jevsejeva: ārkārtas pensijas vecuma paaugstināšana – tas ir tikai sākums sociālas sistēmas iznīcināšanai

foto flickr.com
foto flickr.com

Vakar parlamenta plenārsēdē valdošā koalīcija nolēma nodod Saeimas komisijai izskatīt labojumus pie “Pensiju likuma” par pakāpenisku pensijas gadu palielināšanu līdz 65 gadiem, līdz 2020. gadam, turklāt, sākot jau ar 2014. gadu, tas ir divus gadus ātrāk nekā bija paredzēts.

Par šo labojumu nodošanu uz Saeimas komisijas izskatīšanu nobalsoja “Vienotības” deputāts, bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, deputāts no “ZZS” Rihards Eigims tradicionāli izņēma balsošanas kartiņu, izvēloties palikt “neredzamam”. Kā pamanīja parlamentārietis Valdus Liepiņš (“Zatlera reformu partija”) tādi deputāti vienkārši slēpjas no saviem vēlētājiem. 

Pret šo iniciatīvi uzstājās frakcija “SC”. Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Saeimas deputāte no “SC” Marijana Ivanovna-Jevsejeva, nepagāja un gads, kopš pēdējiem valdības solījumiem, ka pensiju sfērā nekas slikts nenotiks, šodien valdība un valdošā koalīcija gatava pārkāpt pāri savam dotajam vārdam, kas ir nepieļaujami.

“Mēs redzam, ka valdība atklāti manipulē ar cipariem un likumiem, pat nenopūlas paskaidrot, kāpēc ir vajadzīgas šīs ārkārtas pensiju reformas. Kur ir aprēķini par to cik vinnēs uz šī rēķina budžets? Kāpēc tieši tagad ir jāpaātrina pensiju vecuma paaugstināšana? Trīs mēnešus atpakaļ, kad tika pieņemts 2012 gada budžets, šis jautājums nebija pat dienas darba kārtībā. Es neizslēdzu, ka sekojot pensiju paaugstināšanai, tiks pieņemti vēl kādi represīvie pasākumi, kuri galīgi iznīcinās Latvijas sociālo sistēmu”, - atzīmēja M. Ivanova-Jevsejeva.
Valdība mudinās likumdošanu ar ātrāku lēmuma pieņemšanu. Verdikts par pensijām, visdrīzāk, tiks pieņemts ne vēlāk kā šī gada jūnijā. Kā paziņoja M. Ivanova-Jevsejeva, gadījumā, ja lielākā Saeimas daļa pieņems paaugstināt pensijas vecumu no 2014. gada, paaugstināt to līdz 65 gadiem un izdarīt to līdz 2020. gadam. Frakcija “SC” kopā ar opozīcijas partneriem vērsīsies pie prezidenta Andra Bērziņa ar lūgumu nepasludināt labojumus pie likuma “Par valsts pensijām”. Vienlaicīgi “SC” uzstās, lai būtu saglabātas garantijas ātrākai iziešanai pensijā, tiem cilvēkiem, kuri strādā bīstamās profesijās un cilvēki kuri audzina bērnu invalīdu.
 


Написать комментарий