Rēzeknes mērs ar Lindermanu pārrunājis krievu valodas lietošanas jautājumus 4

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) ticies ar "Dzimtās valodas" līderi Vladimiru Lindermanu un pārrunājis dažādus, tostarp arī ar krievu valodas lietošanu saistītus, jautājumus, informēja Rēzeknes mērs.

"Tā bija mūsu iepazīšanās vizīte. Mēs apmainījāmies viedokļiem par dažādiem aktuāliem jautājumiem, tostarp jautājumiem, kas skar krievu valodas lietošanu. Mans viedoklis joprojām nav mainījies, uzskatu, ka lietas labā kaut kas ir jādara un jāpanāk, ka pašvaldībās, kurās ir liels krievvalodīgo skaits, krievu valodai tiek piešķirts īpašs statuss, lai atvieglotu šīs valodas lietošanu un cilvēkiem nebūtu jābaidās no sodiem par krievu valodas lietošanu. Kāds varētu būt šis statuss, šis jautājums ir diskutējams," teica Bartaševičs.

Ja "Dzimtā valoda" izteiks pašvaldībai konkrētus piedāvājumus, mēs tos izvērtēsim un lemsim par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka, turpinot ar referendumu par krievu valodas statusu iesākto, "Dzimtās valodas" līderis Lindermans apņēmies jau aprīlī atsākt aktīvas kampaņas, spiest oficiālās iestādes lietot krievu valodu un kaunināt par tās neprasmi.


Написать комментарий

tā nedrīkst būt... pašvaldības vadītājiem jābūt cilvēkiem ar labu reputāciju, un ar visādiem noziedzniekiem nav jātiekas

Pašvaldības vadītājs ar tādiem uzskatiem ir kaut kāds pārpratums. Pats ta zina latviešu valodu, bet kāpēc tad viņa pašvaldības iedzīvotājiem jākļūst par muļķiem? Nu labi, bet kāpēc tieši krievu valodā? Es zinu, ka tur ir daudz arī poļu. Ir pat poļu skola. Ja jau "rodnoj jazik", tad jau katrs runās savā dzimtajā valodā, bet oficiālajās iestādēs - valsts valodā - latviešu, kuru zina visi. Ja tikai Bartaševiča aktivitātēm nav kaut kāda zemteksta, tad jau viņš ir noziedznieks pret savas pašvaldības cilvēkiem.

Kādā valodā viņi sarunājās :)

Esperanto esperanto !

Написать комментарий