Daugavpils pašvaldība atbalstīs akciju “Zemes stunda”, aicinot aicinot mazāk izmantot elektroenerģiju

foto caelusgreenroom.com
foto caelusgreenroom.com

Sestdien, 31. martā, visā Latvijā notiks akcija “Zemes stunda”, kad uz 60 minūtēm pašvaldība aicinās izslēgt populāru un atpazīstamu ēku ielas apgaismojumu, bet visus cilvēkus – uz stundu atteikties no savu māju, dzīvokļu un istabu apgaismojuma.

 

Atgādināsim, ka šī akcija notiek jau kopš 2007. gada, lai pievērstu uzmanību apkārtējai videi, un aicinātu cilvēkus padomāt par ikdienas ļaužu rīcību par tās saglabāšanu un sakopšanu. 2011. gadā akciju atbalstīja 135 pasaules valstis, tai skaitā arī Latvija. 

Tāpat kā pagājušajā gadā, Daugavpils pašvaldība atbalstīs akciju tikai informatīvi. Novada dome jau uzstājās ar priekšlikumu izslēgt vai samazināt apgaismojumu uz stundu, lai padomātu par enerģijas resursu taupīšanu, pilsētas dome pagaidām nekādus priekšlikumus nav iesniegusi. 

Portāls Gorod.lv nolēma atgādināt pilsētas varai par šo akciju. Kā pastāstīja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, dome atbalsta jebkuru labo darbu, tai skaitā arī akciju “Zemes stunda”. 

A. Kursītis piesauc visu pilsētniekus piedalīties šajā pasākumā, pārbaudot vai nedeg kaut kur kāda lieka spuldzīte. Kas attiecas uz pašvaldību, tad tā piesauks savus darbiniekus norādītajā stundā pēc iespējams mazāk izmantot elektroenerģiju un strādāt taupības režīmā, tādējādi atbalstot akciju.

Atslēgt apgaismojumu parkos un uz ielām pašvaldība netaisās, jo tas galu galā ir bīstami.
 


Написать комментарий