Pērn reģistrēts rekordliels krūts vēža gadījumu skaits

foto valmiera24.lv
foto valmiera24.lv

Pērn krūts vēzis ir diagnosticēts vairāk nekā 1200 sievietēm, kas ir lielākais gadījumu skaits pēdējo 30 gadu laikā, šodien žurnālistiem pastāstīja Latvijas Onkoloģijas centra Krūts slimību klīnikas vadītājs Jānis Eglītis.

Viņš gan piebilda, ka nedaudz pieaudzis gadījumu skaits, kad krūts vēzis diagnosticēts savlaicīgi. Jo ātrāk tiek atklāta šī saslimšana, jo efektīvāka būs ārstēšana, uzsvēra Eglītis.

Viņš arī pastāstīja, ka, pēc pagaidu datiem par iepriekšējo gadu, krūts vēzis bijis arī izplatītākā onkoloģiskā saslimšana Latvijā. Iepriekšējos piecos gados izplatītākais bijis plaušu vēzis.

Lai mudinātu sievietes savlaicīgi un regulāri pārbaudīt krūšu veselību, tiek īstenota sociālā kampaņa "Es iešu". 19.martā sācies kampaņas pirmais posms, kurā krūts vēzi pārdzīvojušas sievietes dalās savā pieredzē, lai iedrošinātu citas sievietes doties uz pārbaudēm. Šos stāstus var aplūkot kampaņas mājaslapā "www.esiesu.lv". Kampaņas otrais posms "Es iešu pārbaudīties" ir mudinājums doties uz pārbaudēm, ņemot līdzi vēl kādu sievieti - mammu, māsu, draudzeni. Savukārt 27.maijā visa sabiedrība tiks aicināta piedalīties gājienā, kas noslēgsies ar Latvijas basketbola sieviešu izlases labdarības spēli pret Lietuvas basketbola sieviešu izlasi.

Laika posmā no 16.aprīļa līdz 26.maijam tirdzniecības parkā "Alfa" pārbaužu veikšanai būs pieejams arī valsts apmaksāts mamogrāfs.


Написать комментарий