Piešķir 50 tūkstoši latu Grīvas kapu appludināšanas problēmu risināšanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pateicoties Daugavas zemajam ūdens līmenim šogad Grīvas kapos plūdi nav gaidāmi , tiek veikta situācijas kontrole, jo šī problēma ir aktuāla ne tikai no ekoloģiskā, bet arī no morālā viedokļa. 

Par to portālam Gorod.lv pavēstīja pašvaldības uzņēmuma “Labiekārtošana – D” rituālo pakalpojumu daļas vadītājs Mečislavs Truskovskis.

Kā atzīmēja M.Truskovskis, ar kapu problēmu risināšanu nodarbojas daudzas iestādes, tai skaitā arī Komunālās saimniecības pārvalde un domes Attīstības departaments, kurš meklē iespējamos projektus, lai piesaistītu ES finansējumu šīs problēmas risināšanai.

Kādu laiku atpakaļ, kad Daugavpils mēra amatā bija Jānis Lāčplēsis, ar mikrorajonu Grīva, Judovka, Kalkūni, Nīderkūnu iedzīvotājiem bija noruna par to, ka dome piešķirs 20 tūkstošus latu tehniskajam projektam, lai veiktu ģeodēzisko izpēti un dambja celtniecību. Tomēr sastādot 2011. gada budžetu tika aizmirsts par šo norunu, neskatoties uz to, ka iedzīvotāji zem sava aicinājuma savāca vairāk nekā tūkstošs parakstu.

M. Truskovskis, kurš pats dzīvo Grīvu mikrorajonā, un dara ļoti daudz, lai sakoptu kārtībā kapus, pastāstīja, ka arī agrāk tika izskatīta iespēja paaugstināt appludināmo teritoriju līmeni ar grunts palīdzību, kurš tiks saņemts no, celtniecības un ielu rekonstrukcijas projekta ietvaros veiktajiem darbiem, tai skaitā no 18. novembra ielas, jo izmantot karjera grunti ir ļoti dārgi.

Tagad, kā paziņoja M. Truskovskis, šī gada budžetā ir iedalīti 50 000 latu problēmas risināšanai. Līdzekļi aizies lai sagatavotu tehnisko dokumentāciju un nepieciešamo darbu veikšanai.

 


Написать комментарий