Daugavpils teātris neatzīmē profesionālos svētkus, bet gatavojas pirmizrādei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 27. martā, nu jau 50 reizi pasaulē svinēja Starptautisko teātra dienu. Šie svētki bija izveidoti tālajā 1961. gadā Vīnē, Starptautiskā teātra institūta kongresā (STI), kurš darbojas ar UNESCO palīdzību, bet no 1962. gada ir kalendārā kā nozīmīgs datums.

No STI vārda ar jubileju jau paspēja apsveikt visus skatuves mākslas meistarus un skatītājus pazīstamais amerikāņu aktieris Džons Malkovičs. Uz visām pasaules skatuvēm šajos svētkos rādīs izrādes, benefices, humora vakarus utt. 

No viņiem neatpaliek arī Latvijas Melpomenes kalpotāji. Piemēram, pirmizrāde notika Nacionālajā teātrī, bet Dailes teātrī Raimonda Paula dziesmu koncerts ar pazīstamo aktieru piedalīšanos. Liepājas teātrī parādīja “Runci zābakos” un apbalvoja vizuālās mākslas konkursa uzvarētājus starp skolniekiem, kurš notika par godu teātra 105 gadu jubilejai. 

Gorod.lv saņēma mūsu lasītāja vēstuli, kurš bija sašutis, par to, ka Daugavpils teātrī neatzīmēs Starptautisko teātra dienu. Pilnībā izlasīt vēstuli var šeit. 

Mārketinga un pārdošanas daļas vadītāja Ieva Anševica pastāstīja Gorod.lv, ka visi aktieru spēki ir novirzīti, lai sagatavotos mūzikla pirmizrādei “Dāmu paradīze”, pēc Emīla Zolā grāmatas ar tādu pašu nosaukumu motīviem, un ar Raimonda Paula mūziku.

«Pēdējos trijos mēnešos, mums vienkārši nav laika un spēka, kaut kam vēl, bet mūsu profesionālos svētkus mēs atzīmēsim 31. martā, ar mūsu pirmizrādi»,- piemetināja Anševices kundze.

Pēc teātra direktora Oļega Šapošņikova vārdiem, jaunais mūzikls pārsteigs ne tikai ar ar maestro dziesmām, bet arī ar horeogrāfiju. Kā arī, skatītāju vecuma ierobežojumu nebūs.

Sveicam mūsu aktierus un teātra mīļotājus ar svētkiem un novēlam interesantas un satraucošas pirmizrādes un aizraujošas lomas.
 


Написать комментарий