Latgales Centrālās bibliotēkas atkārtota akreditācija

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

2011. gada 25. novembrī notika Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB), kā reģiona galvenās bibliotēkas, atkārtota akreditācija (iepriekšējā akreditācija notika 2006. gadā). Bibliotēku akreditācija notiek atbilstoši Bibliotēku likumam un Ministru kabineta noteikumiem ik pēc 5 gadiem.

Latvijas publisko bibliotēku akreditācijas komisija 2011.gada 25.novembrī apmeklēja Daugavpils publiskās bibliotēkas, iepazinās ar Latgales Centrālās bibliotēkas darbu, apmeklējot visas bibliotēkas nodaļas. Komisija pozitīvi novērtēja bibliotēkas profesionālo darbību. Pilnībā pabeigta bibliotēkas vienotā krājuma rekataloģizācija, un automatizētā dokumentu izsniegšana un saņemšana notiek gan LCB gan visās tās filiālēs, tiek veidoti jauni elektroniskie resursi, īpaši tika uzteikta jaunizveidotā LCB tīmekļa vietne bērniem u.c.

Izvērtējot bibliotēkas darbību, tika konstatēts, ka LCB atbilst akreditācijas nosacījumiem un akreditācijas rezultātā bibliotēkai tika piešķirts reģiona galvenās bibliotēkas statuss. Nupat ir saņemta arī akreditācijas apliecība, kas apliecina Latgales Centrālās bibliotēkas reģiona galvenās bibliotēkas statusu.

Vienlaikus, tajā pašā dienā komisija izvērtēja arī trīs LCB filiāļu: Gaismas, Pārdaugavas un Ceriņu bibliotēku darbību un secināja, ka Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles pilnībā atbilst akreditācijas nosacījumiem un rezultātā šīm bibliotēkām ir piešķirts vietējas nozīmes bibliotēkas statuss, ko apliecina arī saņemtās akreditācijas apliecības.


Написать комментарий