Francijas Institūta direktors Domē apsprieda sadarbības plānu 2012. gadam

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

11. janvārī Daugavpils Domē ar priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču tikās Francijas Institūta Latvijā direktors Denī Diklo. Tika pārrunāta sadarbība kultūras un izglītības jomās.

Denī Diklo Daugavpilī ieradās jau vakar un Latgales Centrālajā bibliotēkā atklāja izstādi “Mežs – dzīva kopiena”. Notika arī tikšanās ar Daugavpils Universitātes rektoru.

Ar Vitāliju Azareviču Diklo kungs runāja par Francijas institūta plāniem attiecībā uz kultūras jomu. Azareviča kungs izteica pateicību par Institūta un Francijas vēstniecības ieinteresētību sadarbībā un daudzajiem projektiem, kas jau īstenoti pilsētā un izteica cerību, ka šī sadarbība paplašināsies.

Denī Diklo apliecināja, ka plāni ir arī uz šo gadu, ieceru ir daudz un Francijas Institūts vienmēr ir atvērts piedāvājumiem jauniem sadarbības projektiem.

Francijas Institūta direktors informēja, ka 2012. gadā septembrī tiks atklāta Francijas mākslinieces Lafonas izstāde Rotko plenēra ietvaros, bet decembra nogalē – 19. decembrī Vienības nama koncertzālē notiks pasaules mēroga zvaigznes- pianistes V. Vāgneres koncerts. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka šādi skaisti pasākumi daudzveidos Daugavpils kultūras dzīvi.

Vitālijs Azarevičs pastāstīja par pilsētas dzīves aktualitātēm, par tūrisma attīstību, kas ir Daugavpils pašvaldības darba prioritāte, par projektiem Daugavpils Cietoksnī un izteica cerību, ka par Daugavpils iespējām ieinteresēsies arī Francijas tūristi, īpaši pēc Rotko centra atklāšanas.

Azareviča kungs akcentēja uzmanību arī uz izglītības jomu. Daugavpils skolās ir vēlme paplašināt franču valodas mācīšanu, bet ļoti nepieciešama būtu Daugavpils pedagogu stažēšanās Francijā. Denī Diklo skaidroja, ka stažēšanās Francijā atbilst Francijas institūta iespējām, tāpēc noteikti tiks skatīta šāda iespēja. Diklo kungs informēja, ka tuvākajā laikā Daugavpili apmeklēs Francijas vēstniecības atašejs izglītības un kultūras jautājumos, kad arī tiks runāts par sadarbību tieši izglītības jomā, jo arī Daugavpils Universitāte ir ieinteresēta izglītības projektu realizācijā.

Tikšanās noslēgumā Francijas Institūta direktors izteica pateicību Vitālijam Azarevičam par pilsētas atbalstu Institūta projektiem un arī daudzajiem ierosinājumiem turpmākai sadarbībai.

Pēc tikšanās ar V. Azareviču viesis devās uz Kultūras pārvaldi, kur notika tikšanās ar Daugavpils kultūras iestāžu vadītājiem.


Написать комментарий