Vilciena cisternu avārija pie dzelzceļa stacijas „Krauja”

Vakar, plkst. 23:15, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Daugavpils novada, Naujenes pagastā, viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas „Krauja” no sliedēm nogāja un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas.

Avārijas rezultātā notika vielu noplūde no trijām cisternām. Eļļveidīgs šķidrums noplūda no divām cisternām. No vienas cisternas, kurai avārijas rezultātā radās plaisa, noplūda atšķaidītājs. 

Pēc informācijas saņemšanas VUGD uz notikuma vietu izsūtīja sešas autocisternas un vienu glābšanas automobīli, kopā 35 amatpersonas, kā arī paziņoja par avāriju visām atbildīgajām institūcijām. Notikuma vietā jau atradās Latvijas Dzelzceļa speciālā tehnika.

Kad VUGD tehnika pēc 10 minūtēm ieradās notikuma vietā, tās pirmais uzdevums bija ierobežot vielu noplūdes izplatīšanos, izveidojot aizsargvalni. Aizsargvaļņa veidošanā iesaistījās arī Latvijas dzelzceļa tehnika. Pēc nepilnām divām stundām izlijušās vielas izplatīšanās pa zemes virsmu tika apturēta. Pilnībā aizsargvaļņa veidošana tika pabeigta pirms pulksten četriem no rīta. Kopīgā ierobežotā platība ir 4000m2.

Šobrīd VUGD īsteno ugunsdrošības pasākumus laikā, kad Latvijas Dzelzceļa darbinieki veic teritorijas sakopšanu un sliežu ceļu sakārtošanu. 

Apkārtējiem iedzīvotājiem vielu noplūde tiešu apdraudējumu nerada.
 


Написать комментарий