Valsts robežsardzes koledžas kinologi dalījās pieredzē ar kolēģi no Baltkrievijas

Foto: Valsts Robežsardzes koledža
Foto: Valsts Robežsardzes koledža

No š.g. 14.novembra līdz 2.decembrim Valsts robežsardzes koledžā (VRK), Rēzeknē, viesojās Baltkrievijas Republikas kara daļas Nr. 01549 kinologs Nikolajs Bobrovs ar dienesta suni, lai piedalītos kvalifikācijas celšanas kursos sprāgstvielu meklēšanas specializācijā, kurus vadīja VRK Kinoloģijas dienesta (KD) personāls.

Pēc VRK Kinoloģijas dienesta priekšnieka majora Ulda Barkāna vārdiem, ārzemju viesis atzina savu vizīti Latvijā par lietderīgu, jo trīs nedēļu laikā viņam bija iespēja iepazīties ar LR Valsts robežsardzes (VRS) kinologu un dienesta suņu apmācības metodēm, kopā ar VRK KD Kinoloģijas centra instruktoriem praktiski veikt piesaistītā dienesta suņa apmācību sprāgstvielu meklēšanā pēc šīm metodēm.

Papildus N.Bobrovs iepazinās ar Valsts robežsardzes kinoloģijas dienestu, tā uzdevumiem un darbību, dienesta suņu izmantošanas īpatnībām Latvijā uz ES ārējās robežas, kā arī kinologu un dienesta suņu praktiskās apmācības nodarbību organizēšanas un vadīšanas metodēm. Viesis atzinīgi novērtēja redzēto Latvijas VRS kinologu un dienesta suņu darbību, kā arī Valsts robežsardzes koledžas infrastruktūru, apmācību nodrošināšanai paredzēto ekipējumu un speciālo transportu. Tikšanās noslēgumā puses vienojās turpināt un attīstīt sadarbību dienesta suņu apmācības un izmantošanas jautājumos. 

Latvijas un Baltkrievijas robežsargi veic sadarbību, pamatojoties uz abu valstu valdību 1993.gada 18.augustā noslēgto vienošanos par sadarbību robežapsardzības jautājumos, kā arī uz Latvijas Valsts robežsardzes un Baltkrievijas Valsts robežas komitejas kopīgo pasākumu plānu 2011.gadam.

Š.g. rudenī Valsts robežsardzes koledžu apmeklēja Gruzijas Patruļpolicijas un Robežpolicijas kinologi, kuri VRK KD Kinoloģijas centrā apguva Latvijas VRS kinologu un dienesta suņu apmācību metodiku. Bet š.g. pavasarī Valsts robežsardzes koledžā, Rēzeknē, viesojās Krievijas Federācijas Federālā drošības dienesta pārstāvji, lai tiktos ar Latvijas kolēģiem, apspriestu aktuālos jautājumus kinoloģijas jomā.
 


Написать комментарий