Kozlovskis: parakstu vākšanu rīkotājiem jāliek atklāt finanšu avoti

bnn-news.com
bnn-news.com

Parakstu vākšanas, lai ierosinātu referendumu par likumu un Satversmes grozījumiem pēc būtības ir uzskatāmas par politisko aģitāciju un to rīkotājiem būtu jāliek atklāt finansējuma avotus, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP).

Telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" ministrs piektdien norādīja, ka viņš būtu gatavs "sekot un iniciēt šo jautājumu", lai likumā tiktu iekļauta prasība parakstu vākšanas rīkotājiem atklāt finansētājus.

Kozlovskis minēja, ka Drošības policija jau publiski aicinājusi parakstu vācējus par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai atklāt savus naudas devējus, taču likums pašlaik to neprasot.

Jau ziņots, ka Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti liecina – nepieciešamais parakstu skaits par krievu valodu, visticamāk, ir savākts, jo parakstu vākšanā mēneša laikā piedalījušies vairāk nekā 183 000 vēlētāju.

Ja visi paraksti būs derīgi, tas ir pietiekams pamats grozījumu tālākai virzībai Saeimā. Tā kā viens no ierosinātajiem grozījumiem skar Satversmes 4.pantu, nepieciešamā parakstu skaita savākšanas gadījumā referendums par grozījumiem notiks jebkurā gadījumā, neatkarīgi no Saeimas lēmuma.

Parakstu vākšanu iniciēja biedrība "Dzimtā valoda".


Написать комментарий