Ekonomika

Pilsētas domes deputātei Inārai Ostrovskai amatu skaits ir samazinājies, bet ienākumi ir palielinājušies 20.04.2012

Pilsētas domes deputātei Inārai Ostrovskai, saskaņā ar VID iesniegto deklarāciju, ir samazinājies amatu un darba vietu skaits, bet nedaudz palielinājušies gada ienākumi.

Gulbis: maksātnespējīgās Krājbankas ārvalstu kreditori varētu vērsties tiesā pret Latvijas valsti 20.04.2012

Maksātnespējīgās "Latvijas Krājbankas" (Krājbankas) ārvalstu kreditori varētu vērsties tiesā pret Latvijas valsti gadījumā, ja bankas maksātnespējas process nekļūs caurskatāmāks, portālu "Delfi" informēja jurists Māris Gulbis, kurš pārstāv aptuveni desmit ārvalstu kreditorus par nozīmīgu prasījumu apmēru.

Dombrovskis: Latvijā bija 'V' veida krīze, un tas ir labākais iespējamais veids izejai no krīzes 20.04.2012

Patlaban ir skaidrs, ka Latvijā krīze attīstījās pēc "V" veida scenārija - straujš kritums un tai sekojoša strauja izaugsme, un tas ir labākais veids, kā pārvarēt krīzi, šodien lekcijā "Ekonomistu apvienības 2010" konferencē "Finanšu krīze Latvijā. Analīze. Mācības. Rekomendācijas" uzsvēra Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

E.Upeniece: pagājušais finanšu gads pašvaldībai ir bijis labāks nekā 2010. un 2009.gads 20.04.2012

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti vakar kārtējās sēdes gaitā iesniedza domes deputātiem izskatīšanai pašvaldības konsolidēto atskaiti par 2011.gadu.

Degvielas tirgotāji samazina benzīna un dīzeļdegvielas cenas Rīgā 19.04.2012

Degvielas tirgotāji – "Latvija Statoil" un "Neste Latvija" – ceturtdien par vienu santīmu litrā samazināja 95.benzīna un dīzeļdegvielas cenas Rīgā, novēroja aģentūra BNS.

Neiroķirurgs un deputāts Viktors Butāns pagājušajā gadā nopelnījis nedaudz vairāk 19.04.2012

Saskaņā ar Pilsētas domes deputāta un Daugavpils reģionālās slimnīcas ārsta neiroķirurga Viktora Butāna VID iesniegto deklarāciju, pagājušajā gadā viņš ir nopelnījis 29 443,28 latu, kas ir nedaudz vairāk nekā 2010.gadā.

Pilsētas domes deputāte Ludmila Smikova pagājušajā gadā ieņēma vēl divus amatus 19.04.2012

Šodien tika publiskota Pilsētas domes deputātes Ludmilas Smikovas ienākumu deklarācija par pagājušo gadu.

Trešajā reizē izdevās sadalīt finansējumu starp Daugavpils sabiedriskajām organizācijām 19.04.2012

Trešajā reizē pēc divu Daugavpils domes Sociālās komitejas sēžu atlikšanas deputāti tomēr sadalīja 10 tūkstošus latu, kas tika piešķirti no pilsētas budžeta sabiedrisko organizāciju atbalstam. Atgādināsim, ka agrāk deputāti apšaubīja finansējuma sadalīšanas principu, kuru bija apstiprinājusi SLP.

Valērijs Kononovs pagājušajā gadā palielināja savus ienākumus, pārdodot dzīvokli un automašīnu 19.04.2012

Plašajai publikai kļuva zināmi Pilsētas domes izpilddirektora vietnieka Valērija Kononova ienākumi par pagājušo gadu, kas tika publicēti VID mājaslapā. Viņa amatu saraksts nav liels – izņemot direktora vietnieka amatu, viņš vada Iepirkumu komisiju, un aktīvās darbības rezultātā ir nopelnījis 10 309,53 latus.

Krājbankas izjukšanas gadā J.Lāčplēsis pamatiekrājumus glabājis skaidrā naudā, mainījis automašīnu un iegādājies nekustamo īpašumu 19.04.2012

18.aprīlī tika publicēta Saeimas deputāta no Daugavpils, mūsu pilsētas eksmēra Jāņa Lāčplēša ienākumu deklarācija par 2011.gadu. Izpētot dokumentu, mēs konstatējām dažus interesantus faktus – gandrīz visās deklarācijas pozīcijās ir notikušas izmaiņas.

CSP: Latvijas budžeta deficīts pērn sarūk līdz 3,5%, parāds – līdz 42,6% no IKP 19.04.2012

Vispārējās valdības budžeta deficīts pērn bija 494,1 miljons latu jeb 3,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet vispārējās valdības parāds – 6,028 miljardi latu jeb 42,6% no IKP, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

6 Daugavpils uzņēmumi piedalās izstādē “Ražots Baltijā” 19.04.2012

Izstāde Rīgā notiek otro reizi. Šogad izstādē Daugavpili pārstāv 6 uzņēmumi.

‘Putnu fabrika Ķekava’ prasa maksātnespējas administratora atkāpšanos 19.04.2012

A/S "Putnu fabrika Ķekava" uzskata, ka ieceltais maksātnespējas administrators, iespējams, veic darbības, kas vērstas uz uzņēmuma maksātnespējas iniciēšanu un uzņēmuma mākslīgu pārņemšanu. Tādēļ uzņēmums prasa maksātnespējas administratora atkāpšanos, portālu "Delfi" informēja "Putnu fabrikas Ķekava" preses pārstāve Kristīne Liepiņa.

Drīzumā slēgs arī Latvijas kontrabandistu pēdējo cerību – ceļu no Krievijas caur Igauniju 19.04.2012

Jau tuvākajā laikā tiks slēgts jaunais Latvijas pierobežas iedzīvotāju legālās kontrabandas ceļš no Krievijas caur Igauniju, ko cilvēki sāka izmantot pēc izmaiņām robežšķērsošanas kārtībā, kas noteica, ka, atgriežoties no kaimiņvalstīm Latvijā, bez papildu nodevu maksāšanas akcīzes preces, arī degvielu, var ievest tikai vienu reizi nedēļā.

Saistībā ar 'Latvenergo' lietas noplūdi sākts kriminālprocess 19.04.2012

Sākts kriminālprocess par tā dēvētās "Latvenergo" amatpersonu krimināllietas materiālu noplūdi, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" pavēstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

"Statoil" degvielas uzpildes staciju tīklu pārdos kanādiešiem 18.04.2012

Norvēģijas koncerns “Statoil” aptuveni par 2,8 miljardiem ASV dolāru ( aptuveni 1,5 miljardi latu) pārdod savu kompāniju “Statoil Fuel & Retail”, kura pārvalda degvielas uzpildes stacijas (DUS) Latvijā un citās Eiropas valstīs, Kanādas uzņēmumam “Alimentation Couche – Tard”, vēsta aģentūra “Reuters”.

SVF būtiski paaugstina Austrumeiropas ekonomikas izaugsmes prognozes 18.04.2012

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) savā ziņojumā par pasaules ekonomikas stāvokli būtiski paaugstinājis Austrumeiropas ekonomikas izaugsmes prognozes, šogad Centrālās un Austrumeiropas reģionam paredzot 1,9% ekonomisko izaugsmi, bet nākamgad 2,9% izaugsmi.

Pirmā vicemēra Azareviča ienākumi pagājušajā gadā ievērojami samazinājās 18.04.2012

27.martā pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs iesniedza Valsts ieņēmumu dienestā deklarāciju, kas tika publicēta tikai vakar. 

Zaļais populisms gremdē zvejniekus 18.04.2012

Eiropas Savienības īstenotā drakoniskā zvejas kontroles politika, iespējams, dod kādu labumu jūras iemītniekiem un dienvidvalstīm, taču Baltijas jūras krastā dzīvojošajiem latviešu zvejniekiem darba dzīve kļūst šķēršļiem arvien bagātāka.

Pagājušajā gadā A.Kursītis nosledza darījumus ar lielajām naudas summām 18.04.2012

2012.gada 29.martā Valsts ieņēmumu dienests saņēma no Daugavpils domes izpilddirektora ieņēmumu deklarāciju par pagājušo gadu. 17.aprīlī šie dati tika publicēti.

Pērn skaidrā nauda apgrozībā palielinājusies par 23,7% 18.04.2012

Pagājušā gada nogalē skaidrā nauda apgrozībā, salīdzinot ar 2010.gada beigām, palielinājās par 23,7% - no 937,9 miljoniem latu līdz 1,16 miljardiem latu.

Pagājušajā gadā Ž.Kulakovai nebija lielu pirkumu, taču viņa dzēsa daļu no parāda 18.04.2012

Publiskai apskatei kļūva pieejama Daugavpils mēra Žannas Kulakovas ienākumu deklarācija par 2011.gadu.

Premjers: ja samazināt PVN, tad jau šogad 18.04.2012

Ja Finanšu ministrijā, izvērtējot Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča ieteikumu inflācijas apkarošanai samazināt patēriņa nodokļu slogu, konkrēti pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, tiks secināts, ka šī ideja ir laba, to jādara jau šogad, intervijā telekanālam LNT trešdienas rītā pauda valdības galva Valdis Dombrovskis.

J.Lāčplēsis neiebilst pret autotirgu 18.04.2012

Iespēja, ka Daugavpilī varētu uzcelt autotirgu, ir izsaukusi milzīgu sabiedrības interesi. 

EK neapstiprina informāciju par tiesas darbu izbeigšanu pret Latviju saistībā ar vistu labturības prasībām 17.04.2012

Lai gan Zemkopības ministrija (ZM) otrdien norādījusi, ka Latvijā pārkāpumi saistībā ar vistu labturību novērsti un attiecīgas tiesvedības nebūs, Eiropas Komisija (EK) šo informāciju neapstiprina, norādīja EK pārstāvniecības Latvijā pārstāvis Kaspars Kreics.

Aptauja: vilinošākie lielie darba devēji – "Latvijas Valsts meži", "Latvenergo" un "Latvijas dzelzceļš" 17.04.2012

No lielajiem uzņēmumiem pievilcīgākie darba devēji jau strādājošu cilvēku uztverē ir valstij piederoši uzņēmumi - "Latvijas Valsts meži" (LVM), "Latvenergo" un "Latvijas Dzelzceļš", liecina pētījumu aģentūra "TNS" pērn rudenī veiktā aptauja, kurā iztaujāti 410 jau strādājoši cilvēki un 500 studenti.

Gaida nodokļu samazināšanu un lielākas algas 17.04.2012

Šodien Ministru kabinets sāk darbu pie nākamā gada budžeta, skatot Finanšu ministrijas sagatavotos bāzes izdevumus 2013.–2015. gadam, kā arī analizējot ministriju pieprasījumus par papildu izdevumiem šim gadam.

Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstis solidarizējas ar Baltkrieviju un nosoda ES noteiktās ekonomiskās sankcijas pret Minsku 17.04.2012

Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstis ‒ Armēnija, Baltkrievija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Krievija un Tadžikistāna ‒ par nepieļaujamu nosaukušas ekonomiskā spiediena vai spaidu izmantošanu starptautiskajās attiecībās, solidarizējoties ar Baltkrieviju, pret kuru Eiropas Savienība (ES) noteikusi ekonomiskus ierobežojumus.

Ventspilī būs Eiropas līmeņa unikāla 3D rūpnīca 17.04.2012

Ventspilī tiks sākta visā Eiropā unikālas augsto tehnoloģiju rūpnīcas būvniecība.

"airBaltic" kreditēšanai speciāli dibināti uzņēmumi 17.04.2012

"Latvijas Krājbanka" savulaik pārsniegusi Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") kreditēšanas limitus, tādēļ nauda iepludināta caur speciāli šim mērķim dibinātām firmām, raksta "Dienas Bizness".

Pētījums: uzņēmēji neizmanto pilnvērtīgi reklamēšanās iespējas internetā 17.04.2012

Tikai puse mazo un vidējo uzņēmumu (49%) internetu izmanto savu preču un pakalpojumu reklamēšanai, to pierāda pēc biznesa uzziņu portāla www.zl.lv pasūtījuma veiktais pētījums par uzņēmumu reklāmas aktivitātēm internetā. Uzņēmumi, kuri sākuši izmantot reklāmas iespējas internetā atzīst, ka līdz ar to savu uzņēmējdarbības stāvokli ir uzlabojuši.

Par Pasaules Bankas prezidentu izraudzīts Džims Jongs Kims 17.04.2012

Par Pasaules Bankas (PB) prezidentu izraudzīts ASV Dārtmutas koledžas prezidents Džims Jongs Kims.

Jaunie grausti – trekno gadu sekas 17.04.2012

Treknajos gados ar vērienu uzsāktā būvniecība ir novedusi pie vismaz divu veidu sekām – daļa objektu nav pabeigti, kļūstot par mūsdienu graustiem, bet dažam labam tā dēvētajam jaunajam projektam jau būtu vajadzīgs remonts.

Latvijai un vēl 11 ES valstīm draud tiesu darbi par nežēlīgu izturēšanos pret dējējvistām 17.04.2012

Latvija un vēl 11 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kas ir brīdinātas, ka pret tām tiks sākta juridiska procedūra, ja tās neuzlabos dējējvistu turēšanas apstākļus, joprojām nav pakļāvušās Eiropas Komisijas dzīvnieku labturības standartiem, pirmdien apliecināja informācijas avots ES.

"airBaltic" martā pārvadājusi par 7% mazāk pasažieru nekā šajā mēnesī pērn 16.04.2012

Latvijas nacionālā aviosabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") 2012.gada martā pārvadājusi 217 670 pasažierus, kas ir par 7% mazāk nekā tajā pašā periodā pērn. 2011.gada martā "airBaltic" pārvadāja 233 033 pasažierus, informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Sāks darbu pie nākamā gada budžeta 16.04.2012

Rīt Ministru kabineta (MK) sēdē plānots apstiprināt valsts budžeta bāzes izdevumus 2013.-2015. gadam un izskatīt bāzes izdevumos neiekļauto ministriju iesniegtos papildu pieprasījumus 231 miljona latu apmērā. Tādējādi valdība ir uzsākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas.

L.Jankovska: Tramvaju piegādātāja izvēles brīdī „Vagonmaš” neizraisīja šaubas 1 16.04.2012

Kā zināms, Iepirkumu uzraudzības birojs ir aizliedzis Daugavpils pašvaldībai noslēgt daudzmiljonu līgumu ar uzņēmumu „Vagonmaš” («Вагонмаш») no Sanktpēterburgas, kuru iepirkumu komisija noteica kā uzvarētāju konkursā par tramvaju iegādi Tramvaju uzņēmumam.

Pērkot dzīvokļus, daugavpilieši kļuvuši praktiskāki un gudrāki 16.04.2012

Kā zināms, ekonomiskā situācija valstī ietekmē visas dzīves un darbības sfēras, un nekustamā īpašuma tirgus nav izņēmums.

Pusotra mēneša laikā iesniegtas 10 358 "nulles" deklarācijas 16.04.2012

No šā gada 1.marta, kad Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzsāka pieņemt mantiskā stāvokļa deklarācijas, līdz šā gada 15.aprīlim dienestā ir iesniegtas kopumā 10 358 tā sauktās nulles deklarācijas, portālu "Delfi" informēja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"MMM 2011" nespēj nosaukt piramīdā no Latvijas iemaksāto naudas apjomu 16.04.2012

Nelicencētais finanšu pakalpojumu sniedzējs "MMM2011" nezina, cik daudz naudas piramīdā dalībnieki no Latvijas iemaksājuši, sestdien notikušajā preses konferencē sacīja "MMM2011" pārstāvji Jevgenijs Roščins un Andrejs Runcs.

Tagad "legālie kontrabandisti" Krievijā iebrauc no Latvijas, atgriežas caur Igauniju 16.04.2012

Meklējot līdzekļus ekonomikas lejupslīdes patukšotajam valsts maciņam, ar šā gada sākumu pierobežas iedzīvotājiem tika ierobežotas iespējas piepelnīties uz tā dēvētās legālās kontrabandas rēķina. Tomēr pierobežas iedzīvotāji atraduši veidu, kā apiet aizliegumu, un akcīzes preces no Krievijas turpina ievest caur Igauniju.

Daugavpilī varētu izveidot otro asfaltbetona rūpnīcu 16.04.2012

Sakarā ar to, ka Daugavpilī tika izsludināts konkurss uz 18.Novembra tranzītielas rekonstrukciju, 15 firmas izpētīja objektu. Trīs no tām ar pilsētas vadību apsprieda iespēju uzvaras gadījumā izveidot mūsu pilsētā moduļa (pārvietojamu) asfaltbetona rūpnīcu.

Aizsardzības ministra Pabrika ienākumi pērn bijuši vairāk nekā 33 000 latu 16.04.2012

Aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) ienākumi pērn bijuši aptuveni 33 600 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2011.gadu.

Daugavpils gribējusi iepirkt tramvajus no teju bankrotējušas Krievijas firmas ar milzu parādiem 16.04.2012

Pērn decembrī Daugavpils domes izsludinātajā konkursā par jaunu tramvaju iegādi uzvarēja Sanktpēterburgas uzņēmums “Vagonmash”, kas, kā vēlāk noskaidrojās, ir tuvu bankrotam, ziņo TV3 raidījums “Nekā Personīga”.

Saeimas priekšsēdētāja topošajiem uzņēmējiem: inovāciju pamatā ir radošums 14.04.2012

Jaunu ideju un inovatīvas uzņēmējdarbības, uz ko mēs visā valstī tiecamies, pamatā ir tieši radošums, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 13.aprīlī, jauno uzņēmēju dienu ietvaros uzrunājot skolēnu mācību uzņēmumu konkursa nacionālā fināla uzvarētājus, informē Saeimas kanceleja. 

Kadastrālās vērtības zemei 2013.gadā varētu samazināties par 0,4%, bet ēkām - par 2,1% 13.04.2012

Kadastrālās vērtības zemei 2013.gadā varētu samazināties par 0,4%, bet ēkām - par 2,1%, būtisks kadastrālās vērtības kritums - par 15% - gaidāms rūpnieciskajā ražošanā izmantotajai zemei, bet palielinājums - par 10% - lauksaimniecībā izmantotajai zemei, liecina kadastrālo vērtību bāzes projekts 2013.gadam.

Prezidents Bērziņš joprojām ir viena no turīgākajām valsts amatpersonām; pensija ‒ 55 tūkstoši latu 13.04.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēdējā gada laikā ir realizējis obligācijas, palielinājis viņam piederošo nekustamo īpašumu skaitu, kā arī joprojām ir viena no turīgākajām valsts amatpersonām, kuras naudas uzkrājumi ir tuvi diviem miljoniem latu, bet aizdevumi citiem pārsniedz vienu miljonu latu, liecina Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Nodokļu celšana īpaši nevairo budžeta ienākumus 13.04.2012

Dati pierāda - nodokļu likmju apmēra ietekme uz Latvijas valsts budžeta ieņēmumu apjomiem nav pārāk būtiska, raksta laikraksts Dienas Bizness.

Vitālijs Azarevičs: cilvēkiem, kas gaida jaunās darba vietas, 3 gadi ir pārāk ilgi 13.04.2012

Pirms dažām dienām notika Daugavpils reģionālais forums ar daudzsološu nosaukumu „Iespēju Latgale”, kas vēl ilgi aizņems mūsu depresīvā reģiona iedzīvotāju prātus. 

EK mudina eiro zonas valstu līderus kopīgiem spēkiem rast krīzes risinājumu 13.04.2012

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien vērsās pie eiro zonas valstu līderiem ar aicinājumu kopīgiem spēkiem meklēt risinājumu parādu krīzei.