Aizvadīts brāļu Purvinsku piemiņas turnīrs boksā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Nedēļas nogalē Daugavpils BJSS lielajā zālē norisinājās 6. brāļu Leonarda un Aleksandra Purvinsku piemiņas turnīrs boksā junioriem un jauniešiem. Tajā piedalījās bokseri no sešām valstīm, vēsta Sporta pārvaldes portāls.

Leonards Purvinskis un Aleksandrs Purvinskis bija ievērojami sportisti un treneri. Brāļi Purvinski sagatavoja 35 sporta meistarus, 75 sporta meistara kandidātus, viņu audzēkņi bija dažādu starptautisku sacensību uzvarētāji. Leonards Purvinskis gāja bojā 1994. gadā, kopš tā laika 16 gadus pēc kārtas tika rīkoti turnīri viņa piemiņai. 2009. gadā bojā gāja viņa brālis Leonards. Šogad jau sesto gadu pēc kārtas tika rīkots brāļu Purvinsku piemiņas turnīrs.

Turnīra organizētāji šogad nolēma sarīkot cīņas divās dažādās vecuma grupās: junioru un jauniešu. Dalībnieku skaits nebija liels, toties bokseru kvalitāte bija ļoti augsta. Uz jaunā pilsētas boksa ringa izgāja sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Krievijas un Ukrainas.

Par sacensību uzvarētājiem savās svara kategorijās kļuva Daugavpils cerības Edgars Koržeņevskis (svara kategorija līdz 57 kilogramiem), Ritvars Šuļga (60 kg) un Evanders Servuts (+91 kg). Finālā iekļuva, bet cīņas zaudēja Kirils Vasiļjevs un Ēvalds Teikmanis. Jāpiemin, ka pirmo vietu ieguva arī Ukrainas bokseris Vladislavs Puškeļs, kurš turpmāk pārstāvēs Daugavpili.

Brāļu Purvinsku kausu par uzvaru komandu vērtējumā ieguva Daugavpils BJSS, otro vietu ieņēma Lietuva, bet trešo Igaunija.


Написать комментарий