Mediķi atklāj, kāpēc nevaram atteikties no neveselīgā ēdiena

foto: medvesti.com
foto: medvesti.com

Bostonas zinātnieki, veicot pētījumu, vēlreiz apstiprināja, ka pastāv atkarība no ēdiena (īpaši no neveselīga), kas rodas tādēļ, ka neveselīgs ēdiens stimulē atsevišķas smadzeņu daļas.

Pēc pētnieku teiktā, galvenais ēdiena atkarības iemesls slēpjas vienkāršajos ogļhidrātos. Tie ir saldumos, miltu izstrādājumos, taču, kā saka pētnieku, ogļhidrātu avots nav primārs.

"Mēs atklājām, ka vienkāršie ogļhidrāti neatkarīgi no enerģētiskās vērtības un ēdiena garšas izsauc cilvēkiem atkarības simptomus īpaši apaļīgiem cilvēkiem," skaidroja viens no pētījuma autoriem Deivids Ljuvigs.

Speciālisti skaidro, ka ēdiens ar augstu vienkāršo ogļhidrātu saturu sākotnēji paaugstina glikozes līmeni asinīs, taču pēc tam notiek strauja tā krišanās, izsaucot nemotivētu izsalkuma sajūtu.

Pētījuma rezultāti kārtējo reizi pierādījuši, ka ēdiens ar augstu ogļhidrātu daudzumu ietekmē smadzeņu darbību, izsaucot pieradumu, tāpēc pēc iespējas mazāk uzturā ir jāiekļauj vienkāršie ogļhidrāti, piemēram, baltmaize, kartupeļi un cukurs.

Tas samazinās atkarību no ēdiena, palīdzēs kontrolēt svaru un izsalkuma sajūtu.


Написать комментарий