Vidējais eksāmenu rezultāts matemātikā, bioloģijā un krievu valodā Daugavpilī ir augstāks nekā valstī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, jūlija sākumā, kad vidusskolu absolventi ir saņēmuši centralizēto eksāmenu sertifikātus, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde apkopo valsts pārbaudes rezultātus mūsu pilsētā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka vidusskolu beidzējiem ir jākārto vismaz četri eksāmeni, no tiem trīs ir obligātie centralizētie eksāmeni – latviešu valoda, matemātika un svešvaloda – un viens eksāmens pēc savas izvēles.

Statistikas dati liecina, ka kopumā valstī ir pazeminājies vidējais rezultāts latviešu valodā, bioloģijā un vācu valodā. Diemžēl šī tendence vērojama arī Daugavpilī – Daugavpils vidusskolu beidzēji šogad sliktāk nokārtoja eksāmenu latviešu valodā, angļu valodā un vēsturē.

Tomēr mūsu pilsētā vidējais rezultāts ir augstāks nekā valstī matemātikā, fizikā, bioloģijā, ķīmijā un krievu valodā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir ievērojami uzlabojušies rezultāti krievu valodas eksāmenā (84%), kā arī bioloģijā un ķīmijā (vairāk nekā 60%).

Centralizētos eksāmenus kopumā kārtoja 787 Daugavpils skolēni, 447 no viņiem ir vispārizglītojošo skolu beidzēji, 340 – apguva profesionālās izglītības programmas.

Pēc Izglītības pārvaldes darbinieku domām, jaunajā mācību gadā lielāka uzmanība jāpievērš latviešu valodas apguvei pamatskolas posmā, nodrošinot pamatzināšanu un prasmju kvalitatīvu apguvi, ir jādomā par priekšmeta efektīvākām mācīšanas metodēm vidusskolā.


Написать комментарий

apsveicu ar labaam sekmeem exaktajos priekshmetos gan beernus, gan skolotaajus (vislielaakaa meeraa tas ir skolotaaju nopelns, jo beerniem visur ir taas pashas 2 rokas, 2 kaajas un viena galva).