Brīvdienas Daugavpilī noritēs studentu svētku zīmē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots iepriekš, Daugavpilī atklāti Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”.

Par godu šim nozīmīgajam notikumam pēc pilsētas vadības rīkojuma uz pilsētas ēkām tika izkārti valsts karogi.

Daudzie šo studentu svētku dalībnieki piektdien, 27. jūnijā priecēja pilsētniekus un viesus ar izstādi, koncertiem un košu lāpu gājienu.

Laba noskaņojuma devu saņēma arī Daugavpils Cietokšņa iedzīvotāji: vēlu vakarā pie Rotko centra notika svinīgā svētku atklāšanas ceremonija, bet pēc tam sākās jautrība līdz pašam rītam.

Sestdien, 28. jūnijā svētki turpināsies pie Daugavpils universitātes, kur tieši pusdienlaikā pie vecā korpusa sāksies festivāla dalībvalstu koncerts. Piecas stundas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas studentu pārstāvji demonstrēs savas nacionālās programmas.

Jāatzīmē, ka visi festivāla koncerti tiek translēti tiešajā Latvijas televīzijas un radio ēterā.

Sestdienas vakarā Olimpiskajā centrā skatītāji varēs redzēt vērienīgāko Baltijas valstu studentu tautas deju kolektīvu koncertu.

Svētku kulminācija notiks svētdien, 29. jūnijā. Izremontētajā Stropu estrādē notiks Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētku noslēgums un plkst. 17:00 sāksies lielais svētku noslēguma koncerts, kura mākslinieciskie vadītāji būs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors un diriģents Juris Kļaviņš un režisors Juris Jonelis.

Visus studentu svētku pasākumus skatītāji var apmeklēt bez maksas.

Neskatoties uz to, ka daugavpiliešiem ir iespēja iesaistīties ievērojamā Baltijas valstu kultūras dzīves notikumā, „Gaudeamus” svētki sagādās pilsētas iedzīvotājiem arī zināmas neērtības, kuras saistītas ar autotransporta kustības ierobežojumiem.

Sīkāku informāciju par šiem ierobežojumiem var atrast pilsētas pašvaldības portālā.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий