Rīgā uzstāsies The Blues Brothers

foto: qazeta.net
foto: qazeta.net

Šovs, kurš iekaroja ASV skatītāju sirdis, tagad būs vērojams arī Baltijā un Rīgā, informē qazeta.net.

Kulta filmas The Blues Brothers mūzikas hitu izpildījums un horeogrāfijas izrāde būs vērojami uz vienas skatuves. Mūzikla varoņi, grupu Jake un Elwood solisti uzstāsies satriecošos blūza harmoniju ritmos un izpildīs oriģinālo piedzīvojumu stāstu par blūza brāļu piedzīvojumiem («The Blues Brothers Aproved. The smash hit»).

Mūzikla veidotāji un producenti ir Dens Ekroids, kurš leģendārajā filmā atveidoja vienu no brāļiem, kā arī Džūdita Beluši – solista Džona Beluši atraitne.

Mūzikls tika izveidots 1991. gadā Anglijā. Sākotnēji tas bija neliels provinču projekts. Taču jau pēc pusgada to atskaņoja Londonā un tam sekoja milzu panākumi. Izrāde tika nospēlēta veselu gadu, teju ikdienu, lai gan sākotnējais kontrakts bija parakstīts tikai uz pusotru mēnesi. Arī Amerikā mūziklam sekoja panākumi – izrādi apmeklēja tūkstošiem skatītāju. Ar laiku skatītāju atzinība uzplauka vēl milzīgāka, tāpēc režija un apjomi tika palielināti, piesaistot pat orķestri un kordebaletu.

Projekts, kas sākotnēji sevī ietvēra tikai jautru parodiju, vēlāk izveidojās par nopietnu blūza augstākās meistarības līmeņa šovu.

The Blues Brothers – par šiem brāļiem uzņemti divi kases gabali jeb kulta filmas, sarakstīta grāmata un pat uzprogrammētas 3 dažādas datorspēles. Viņi kļuva par īstiem blūza karaļiem.

Šim unikālajam kolektīvam – Denam Ekroidam un Džonam Beluši – tika izstrādāti speciāli skatuves blūzmeņu tēli: modernas cepures, stilīgi un akurāti kostīmi, tumšas saulesbrilles. Pretēji nosaukumam mūziķi nebija asinsradinieki, bet liktenis izspēlēja savu ironiju – pēc Džona Beluši nāves grupā viņa vietu ieņēma Dena Eikroida īstais brālis Džeimss, kurš tolaik jau bija zināms dziedātājs un aktieris.

Vēsture vēsta: 1978. gadā tika ierakstīts pirmais grupas albums, bet pēc gada tas jau kļuva par platīna albumu. Kad divas albuma dziesmas iekļuva žurnāla Billboard TOP 20, tad apvienība jau vēja spārniem kļuva par kulta grupu. 1980. gadā tika uzņemta filma „Brāļi Blūzi”, kas pirmajos divos mēnešos atnesa neticamu veiksmes stāstu – 32 miljonus dolāru.

Ansamblis «Blues Brothers» darbojas joprojām, bet mūzikla izrādēs joprojām ir ļaužu pārpildītas zāles, kas ikreiz māksliniekus pavada ar nebeidzamiem aplausiem un ovācijām.


Написать комментарий