Daugavpilī tiek plānots uzlabot maznodrošināto dzīves kvalitāti, mācot viņiem latviešu valodu, kultūru un vēsturi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāti apstiprināja lēmumu līdzfinansēt projektu „Mēs kopā dzīvojam mūsu valstī” 2 603 eiro apmērā.

Projekta mērķis ir uzlabot dažādu vecuma grupu pārstāvju dzīves kvalitāti, kuri ir pakļauti sociālās atstumtības riskam Latgales reģionā, iesaistot dalībai projektā nacionālo minoritāšu pārstāvjus un realizējot pasākumus, kuri veicina saliedētas sabiedrības attīstību.

Kā tika ziņots idejas par piedalīšanos projektā apstiprināšanas laikā, projekts paredzēts gadam, kopējās tā izmaksas sastāda 111 096 eiro. Projekts paredz mācīt latviešu valodu, vēsturi un kultūru gados vecākiem cilvēkiem, maznodrošinātajiem un jauniem vecākiem (30–40 cilvēkiem), 5 cilvēki tiks sagatavoti naturalizācijas eksāmenam. Tiek plānotas arī radošās apmācības, dažādas nodarbības, kuras saistītas ar kultūru, sportu, vēsturi, lekcijas jauniem vecākiem un pilsoniskās līdzdalības lekciju cikls. Tāpat tiks organizēta 5 dienu nometne bērniem un jauniešiem.  

Atzīmēsim, ka iepriekš, apstiprinot piedalīšanās projektu konkursā ar šī projekta ideju, mērs Jānis Lāčplēsis interesējās, vai plānoto pasākumu izmaksas nav pārāk augstas, un atzīmēja, ka projekta pasākumi pēc viņa domām nav raksturīgi Sarkanajam Krustam.

Šoreiz tautas kalpiem neradās īpaši jautājumi.


Написать комментарий