Advokāta Grūtupa lietā nozīmētas vairākas ekspertīzes

foto: la.lv
foto: la.lv

Saistībā ar advokāta Andra Grūtupa nāvi tiks veiktas vairākas ekspertīzes, informēja Kriminālpolicijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Ģirts Mundurs.

Izmeklēšanas ilgumu Mundurs atturējās prognozēt, norādot, ka tiesu medicīniskajai ekspertīzei varētu būt nepieciešams vismaz mēnesis. Sākotnējā informācija liecina, ka traģēdijas brīdī Grūtups dzīvoklī atradies viens pats. Policiju par notikušo informēja Grūtupam tuvi cilvēki. Dzīvoklī atrastais ierocis esot Grūtupa.

Paredzēts veikt tiesu medicīnisko un ballistisko ekspertīzi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Advokāta mirstīgās atliekas atrastas dzīvoklī namā Rīgā, Vaļņu ielā 11, kurā mitinās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Šobrīd galvenā policijas izvirzītā versija ir, ka Grūtups ir izdarījis pašnāvību. To apliecina arī dzīvoklī atrastā pirmsnāves vēstule. Mundurs neatklāja, kas rakstīts Grūtupa pirmsnāves vēstulē.

Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka izsaukumu uz Vaļņu ielu 11 policija saņēma vakar pl.23.36. Notikuma vietā policisti atrada Grūtupa līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm - šautu brūci krūšu kurvī. Līdzās nelaiķim atradās arī šaujamierocis - pistole, kas piederējusi Grūtupam.

Par notikušo sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus nāves iestāšanās apstākļus, tāpat arī tiks veikta ekspertīze nāves cēloņa noskaidrošanai.

"Zinu, ka Andris pēdējos pāris gadus bija slims ar onkoloģiju. Viņam bija ļoti nopietnas sāpes, bet viņš cīnījās ar šo slimību. Liekas, ka viņš nolēma aiziet pats, tāpēc ka negribēja, lai viņu pamet saprāts. Gadās tā, ka cilvēki sagalbā bioloģisko dzīvi, bet zaudē cilvēka tēlu. Andris nolēma pielikt punktu pats," radio Baltkom ēterā pastāstīja Saeimas deputāts, Grūtupa grāmatu tulkotājs Nikolajs Kabanovs.


Написать комментарий