Saimniecībā Zemgalē vīrieti sabada bullis

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Mediķu palīdzība piektdien, 6.jūnijā, bija nepieciešama kādam jaunam vīrietim Zemgalē, kuru sabadīja bullis, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Buļļa uzbrukumā 21 gadu vecais vīrietis cieta savā saimniecībā. Cietušais devies lopiņu apkopt, kad tas viņu savainoja. Vīrietis nokrita zemē, un bullis ar ragu iebadīja vēderā. Vēderā plēsta brūce un iespējama iekšējo orgānu trauma, tāpēc vīrietis nogādāts slimnīcā.

Pierīgā kādai 29 gadus vecai sievietei kājā iekoda čūska, viņai sākās alerģiska reakcija un nogādāta slimnīcā.

Rīgā kāda 34 gadus veca sieviete ar karstu vasku apdedzināja plaukstu, bet 51 gadu vecs vīrietis Rīgā guva darba traumu, viņam uzkrita metāla karkass. Cietušajam lauzts ciskas kauls un iespējamas vēdera orgānu traumas.

Kāda 71 gadu veca sieviete Zemgalē kūtī izkrita cauri dēļiem apmēram no divu metru augstuma. Viņai konstatēta politrauma, muguras un ķermeņa ievainojumi un iegurņa trauma. Rīgā 47 gadus veca sieviete alkohola reibumā izkrita no otrā stāva balkona, slimnīcā nonākot ar galvas traumu un rokas lūzumu.

Vidzemē kakla skriemeļu traumu guvis kāds 24 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā lecis ūdenī, bet Rīgā gadu veca meitene smagi savainojusi roku, to ieraujot velosipēda zobratā.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī diviem tā dēvētā "spaisa" pīpētājiem Rīgā. Ar saindēšanos slimnīcā nogādāti 21 un 22 gadus veci vīrieši.

Kopumā NMPD piektdien saņēma 1214 izsaukumus, no tiem 258 bija saistīti ar traumām.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий