„Sochin Karate Klub” sasniedza jaunas virsotnes Eiropas čempionātā Polijā

foto: Sergejs Ivaņko
foto: Sergejs Ivaņko

24.-25.maijā Poznaņā, Polijā norisinājās Eiropas čempionāts karatē (FSKA), kas pulcēja 600 sportistus no dažādām pasaules valstīm.

Latvijas izlasi čempionātā pārstāvēja Latvijas Karatē asociācija, kuras sastāvā bija arī „Sochin Karate Klub” sportisti treneru Sergeja Ivaņko (4.dans) un Tatjanas Rakas (1.dans) vadībā.

„Sochin Karate Klub” vadītājs Sergejs Ivaņko paziņoja portālam Gorod.lv, ka čempionāts notika četrās disciplīnās – KATA, komandu KATA, KUMITE un komandu KUMITE.

Pēc S.Ivaņko domām, mūsu kluba sportisti uzstājās ļoti cienīgi: „Denis Kuranovs KUMITE kategorijā uzvarēja visās cīņās un ieguva 1.vietu, kļūstot par Eiropas čempionu.

Liveta Dainīte kata kategorijā KATA kategorijā ieguva bronzas medaļu. Aleksandra Ļebedeka 15-16 gadus veco meiteņu grupā arī tika pie trešās vietas”.

Pēc S.Ivaņko vārdiem, ļoti interesanta izvērtās cīņa komandu KUMITE.

„Mūsu komanda ar Egitu Dobrovoļsu, Neilu Sventiskiti un Livetu Dainīti sastāvā burtiski izrāva trešo vietu!”, norādīja kluba vadītājs. 

„Vērts pieminēt arī citu kluba sportistu startu. Alisa Ivaņko KATA kategorijā 14 dalībnieču konkurencē ieņēma 5.vietu.

Nikolajs Romancevičs lieliski startēja KUMITE, tomēr pārāk bieži pārkāpa kontakta noteikumus, par ko saņēma soda punktus un beigās ieņēma 5.vietu.

Armands Grosbergs 29 dalībnieku konkurencē tika finālā, bet soda punktu dēļ palika ceturtais.

Labs starts tik augsta mēroga sacensībās KUMITE bija Vladimiram Romancevičam (vecuma grupa 35-39). Viņu pievīlusi nekorektā tiesāšana, kas neļāva tikt augstāk par ceturto vietu.

Kopumā visi sportisti ieguva ļoti vērtīgu cīņas pieredzi”, atzīmēja S.Ivaņko.

31.maijā komanda dodas uz šīs sezonas pēdējām sacensībām Madonā, kur notiks Latvijas čempionāts. Pēc tam sekos vasaras treniņnometne kopā ar Rīgas kluba karatistiem. Septembrī Portugālē paredzēts piedalīties pasaules čempionātā.

Klubs izsaka pateicību par sniegto finansiālo atbalstu Daugavpils vicemēram Jānim Dukšinskim, Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai un Sporta pārvaldes vadītājam Mihailam Jenbajevam.


Написать комментарий