Latgales zoodārzs Bioloģiskās daudzveidības dienā saņēma dāvanā 6 jaunus dzīvniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 22.maijā, kad pasaulē tiek svinēta Bioloģiskās daudzveidības diena, Latgales zoodārzs saņēma dāvanas no Rīgas kolēģiem.

Pēc Latgales zoodārza direktora Mihaila Pupiņa vārdiem, atsūtīto dzīvnieku sugas un skaits bija īsts pārsteigums, tādēļ kastes ar dāvanām atvēra ļoti uzmanīgi.

Kartonā kastē zoodārza pārstāvji atrada hameleona tēviņu, kurš, saulei uzspīdot, uzreiz mainīja krāsu. M.Pupiņš paskaidroja, ka, ieraugot mātīti, viņš kardināli mainās un kļūst līdzīgs varavīksnei.  

Citā kastē uz zoodārzu atceļoja divas simpātiskas hameleona mātītes. „Šajā pasaulē izvēlas vienmēr sieviete, vienalga, ko domā vīrieši. Dzīvniekiem notiek līdzīgi: gadās rakstura nesaderība vai tieši otrādi – „dzirkstelīte”. Tāpēc izvēlēsies mātītes”, pastāstīja zoodārza direktors.

Žurnālistu uzmanību piesaistīja kaste, uz kuras bija rakstīts „Trionix maisā. Var iekost”. Kastē bija neparasta būtne, kas izskatījās pēc citplanētieša, bet izrādījās Ķīnas bruņurupucis. M.Pupiņš to turēja rokās ļoti uzmanīgi, jo šis bruņurupucis var izstiept kaklu līdz pat 15 cm un tam ir asi zobi.  

Tāpat zoodārzam uzdāvināja arī divus simpātiskus karaliskos pitonus, kuri skaisti zaigoja, uzspīdot saulei, un neiebilda, ja kāds tos noglāstīja, ko arī izdarīja portāla Gorod.lv žurnāliste. Jāatzīmē, ka trīs „karaliskās” ģimenes pārstāvji mūsu zoodārzā jau dzīvo.

Tagad brīnumaino Latgales zoodārza iemītnieku pasaule tika papildināta ar vēl trim sugām. Kādu laiku dzīvnieki pavadīs izolācijā, viņi tiks potēti un vēlāk priecēs mūsu zoodārza apmeklētājus.  

Taču ar to svarīgi notikumi nebeidzās. Sakarā ar 50 gadu jubileju ar Daugavpils pilsētas domes Goda rakstu tika apbalvota Latgales zoodārza zootehniķe Irina Aleksejeva. Pasniedzot Goda rakstu, M.Pupiņš pajokoja, ka purva bruņurupučiem 50 gadi ir jaunības gadi un to pašu novēlēja arī jubilārei.



Написать комментарий