I Līvānu un Ilūkstes novada bibliotēku Grāmatu svētki

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

30.aprīlī Līvānos notika I Līvānu un Ilūkstes novada bibliotēku Grāmatu svētki. Līvānos Grāmatu svētki norisinājās pirmo reizi un tajos bija plaša un interesanta pasākumu programma dažādām iedzīvotāju vecuma un interešu grupām, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Ilūkstes novada bibliotēkas šos svētkus apmeklēja kopā ar saviem lasītājiem. Plkst. 11.00 Grāmatu svētku atklāšana notika Līvānu novada k/c Lielajā zālē.

Pieaugušie lasītāji piedalījās Lauku Avīzes” publiskajā diskusijā „Trūkst darba vai kvalifikācijas?”, kurā piedalījās Labklājības ministrs Uldis Augulis, Dans Titavs, EP deputāts Alfrēds Rubiks. Uz diskusiju nebija ieradušies EP deputāte Inese Vaidere, EP deputāts Krišjānis Kariņš. Diskusijā nepiedalījās 11.Saeimas deputāts Andris Bērziņš, kurš ar vēl vienu 11.Saeimas deputātu Jāni Klaužu pameta zāli .

Ļoti interesanta tikšanā bija Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Straumes zālē– kur savos iespaidos dalījās rakstnieks un ceļotājs Pēteris Strubergs - „Ceļojumu mozaīka”. Pasaules apceļotājs un vairāku ceļojumiem veltītu grāmatu autors Pēteris Strubergs ir bijis 65 valstīs un visos kontinentos. Iepazinis ne vien dažādu eksotisku un ne tik eksotisku zemju dabas , bet arī kultūras vērtības.

Sporta entuziasti tikās ar Latvijas futbola tiesnesi un sporta žurnālistu Miķeli Rubeni pasākumā „Sports žurnālista skatījumā”. Šoreiz mūsu novada pārstāvjiem paveicās jautājumu konkursā un tika iegūtas vērtīgas grāmatas par sportu.

Ļoti daudzpusīga bija programma bērniem un jauniešiem .Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā māksliniece Melānija Vilka vadīja radošo nodarbību bērniem „Zīmējam burtiņus un ciparus”. Aizraujošus stāstus stāstīja grāmatas „Piglas stāstiņi” autore Vita Štelmahere, kas ieradās kopā ar savu suni Rafi. Savukārt Līvānu 1.vidusskolas stadionā notika aktivitātes, kuru laikā varēja uzzināt par robežsardzes darbu un vērot dienesta suņu paraugdemonstrējumus„Ko tu zini par dienesta suņiem?”. Šis pasākums mūsu novada bērniem patika vislabāk.

Līvānu 1. un Līvānu 2.vidusskolā pusaudžus un jauniešus „Fantāzijas pasaulē” aicināja rakstniece Laura Dreiže, bet uz muzikālu kopā būšanu - mūziķis Andris Kivičs, uz izzinošu tikšanos „Par visu, kas tev apkārt” - „Ilustrētā junioriem” žurnāla radošā komanda. Savukārt Līvānu kultūras centrā norisinājās diskusija kopā ar Latvijas Bērnu fonda psiholoģi Ilzi Zariņu „Drosme draudzēties”.

Plkst. 15.00 Līvānu novada Kultūras centra Lielajā zālē notika jaunāko grāmatu izloze „Veiksmīgais pircējs”. Mūsu novada dažiem lasītājiem arī uzsmaidīja veiksme, un viņi savā īpašumā ieguva vērtīgas grāmatas.   Grāmatu svētkus noslēdza koncerts „Pēc skaudra maiguma”. Tajā dzejnieka Knuta Skujenieka un komponista Jāņa Lūsēna dziesmas dziedātāja Uģis Roze .Tas bija ļoti sirsnīgs grāmatu svētku noslēgums.


Написать комментарий