Gulbis ATP rangā sasniedz jaunu rekordpozīciju

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa rangā pakāpies uz 17.vietu, kas viņam ir jauns rekords.

Gulbis aizvadītajā nedēļā Madrides "Masters" turnīrā aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās spānim Davidam Ferreram. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja180 punktus, kas arī ļāva pakāpties uz 17.vietu.

Tikmēr, vērtējot šīs sezonas rezultātus jeb ATP "Race To London", Gulbis pakāpies par vienu pozīciju un ieņem 12.vietu.

Iepriekš Latvijas labākā tenisista augstākā vieta rangā bija 18.pozīcija, kurā viņš atradās aizvadītajā februārī.

No citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška ierindojas 668.vietā, Mārtiņš Podžus ieņem 701.pozīciju, bet Miķelis Lībietis ir 719.pozīcijā. Vēl Jānis Podžus ir 865.vietā, Deivids Jukša – 1457.vietā, Mārcis Garuts – 1508.vietā, bet Artūrs Lazdiņš – 2139.vietā.

Tikmēr ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas. Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir šveicietis Staņislass Vavrinka, ceturto vietu joprojām ieņem šveicietis Rodžers Federers, kuram seko spānis Davids Ferrers. Sestais ir čehs Tomašs Berdihs, septīto pozīciju ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro, pjm britam Endijam Marejam jāsamierinās vien ar astoto vietu. Labāko desmitniekā ielauzies ir japānis Kei Nišikori, ieņemot devīto vietu, bet 10.vietā ir kanādietis Milošs Raoničs.

 

 

 


Написать комментарий