Organizatori: 9.maija pasākumus Rīgā apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Svinības Rīgā, Uzvaras parkā, piektdien kopumā varētu būt apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku, lēš pasākuma organizatori.

Biedrības "9.maijs.lv" vadītājs, Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC) aģentūrai LETA sacīja, ka kopējais skaits varētu vēl pieaugt, jo cilvēki tagad ierodas uz Maskavas Lielā teātra solistu koncertu, bet pēc tam uzstāsies Krievijas dziedātājs Ļevs Ļeščenko.

Pērn 9.maija pasākumu Uzvaras parkā līdz pl.20:00, pēc organizatoru aplēsēm, bija apmeklējuši aptuveni 100 000 cilvēku. Baraņņiks sacīja, ka šogad svinību apmeklētāju skaits ir aptuveni tāds pats kā pērn, varbūt nedaudz mazāks, jo nelielu ietekmi uz apmeklētāju skaitu esot atstājis lietus.

"Līdz šim pasākums ir noritējis mierīgi, izņemot dažus nelielus incidentus, - tas ir gan organizatoru, gan policijas vērtējumā," sacīja Baraņņiks.

Jautāts, vai biedrība "9.maijs.lv" šogad Uzvaras parkā ir dalījusi oranžmelnās Georga lentītes, Baraņņiks sacīja, ka biedrībai beigušies lentīšu krājumi, tāpēc šogad tās nav dalītas.

"Georga lentītes nav aizliegts simbols, tāpēc neviens netraucē tās izdalīt tiem cilvēkiem, kuriem šīs lentītes ir krājumā," skaidroja Baraņņiks.

Piektdienas vakarā pasākumi Uzvaras parkā arvien norit mierīgā gaisotnē. Parku apmeklē gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan ģimenes ar bērniem, gan jaunieši.

Cilvēki turpina vērot koncertu, atpūšas, pastaigājas pa parku, runā savā starpā un apsveic veterānus, uzrunā viņus. Parka teritorijā cilvēki ir sanākuši pulciņos, kur dzied dziesmas un dejo. Visu laiku cilvēki turpina arī nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa, kur jau veidojas liels ziedu paklājs.

Pasākuma dalībnieki izmanto šo pasākumu, lai tirgotu arī dažādus suvenīrus. Vairāki cilvēki tirgoja arī Krievijas karodziņus. Vienam no tiem uz krekla bija uzraksts "Slava Berkutam un Ukrainas varoņiem", lielu atsaucību no garāmgājējiem viņš gan neguva.


Написать комментарий