Limbažniece par Elīnas Pupiņas slepkavu: tas monstrs staigā pa pilsētu 1

foto: Rojs Maizītis
foto: Rojs Maizītis

Divus gadus pēc nežēlīgās Elīnas Pupiņas slepkavības viņas slepkava joprojām atrodas uz brīvām kājām.

Tādēļ viņas tuvinieki Elīnas nāves dienā – 15. maijā atkal piketēs pret prokuratūras nespēju notiesāt slepkavībā apsūdzēto Jāni Gaigalu, kurš joprojām uzdzen šausmas Limbažu iedzīvotājiem.

Kāda limbažniece, kura vēlējās palikt anonīma, Kasjauns.lv atrakstīja vēstuli, kurā pauda sašutumu par to, ka pa Limbažiem nesodīts pagājušajā vasarā staigāja Elīnas slepkava (Jānis Gaigals ir limbažnieks). Un viņš joprojām atrodas brīvībā. Limbažniece raksta:

„Vēl šobrīd šermuļi skrien caur kauliem un neticas, ka kas tāds var notikt. Esmu meitene no Limbažiem, šobrīd ar ģimeni dzīvojam Skotijā, bet katru vasaru pavadām savā dzimtajā pilsētā Limbažos.

Ļoti nepatīkami bija redzēt šī monstra seju pagājušajā vasarā, pilnīgi visur – stadionā, ezerā, veikalos un pat frizētavā. Mani pārņem šermuļi, ka mūsu bērniem, ģimenēm un visai sabiedrībai jāatrodas šī cilvēka sabiedrībā. Kas notiek? Vai tiešām mēs nevaram neko izdarīt?

Sameklēju noslepkavotās meitenes telefona numuru un jautāju, kā lai palīdzam, kas ir mūsu spēkos, lai mainītu šo situāciju. Noslepkavotās Elīnas tēvs atrakstīja šādu īsziņu:

„Mēs cīnāmies, kā varam. Diemžēl prokuratūra un policija aizstāv šo slepkavu un izvarotāju. Kā savu bērnu! Mums jau bija draudi arī no prokuratūras puses par krimināllietas pret mums ierosināšanu par to, ka cīnāmies un neslēpjam neko no sabiedrības. Mēs tomēr cīnīsimies līdz galam. Paldies jums par aktīvu pozīciju un atbalstu. Aicinām jūs un pārējos līdzcilvēkus piedalīties piketā pie prokuratūras Rīgā 15. maijā. Tas mums ir ļoti svarīgi! Ar cieņu – Mihails”.”

Jāatgādina, ka Pupiņu ģimene jau vienreiz rīkoja piketu aprīļa beigās, bet tikai 12 cilvēku pulkā - māsa, vecmāmiņa, paši tuvākie. „Mums vajag panākt, lai pēc iespējas vairāk sabiedrības un līdzcilvēki sadzird šo aicinājumu uz piketu,” uzsver limbažniece. Pikets notiks 15. maijā pulksten 15.00  pie prokuratūras Rīgā, Kalpaka bulvārī 6.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 2012. gada 15. maijā jurisprudences students Jānis Gaigals savā dzīvoklī, būdams alkohola reibumā, nežēlīgi noslepkavoja savu draudzeni, sociālo zinātņu studenti – pazīstamo Daugavpils biologu Aijas un Mihaila Pupiņu meitu Elīnu. Lai arī Gaigals savu vainu, vismaz daļēji, ir atzinis un apsūdzība uzskata, ka slepkavība izdarīta vainu pastiprinošos apstākļos – alkohola reibumā, viņš joprojām atrodas uz brīvām kājām. Šajā laikā Gaigals pat paspējis pabeigt augstskolu un iegūt jurista diplomu.

Policija it kā slēpjot lietiskos pierādījumus – asiņainos apģērba gabalus no slepkavības vietas, kas liecinot par to, ka Elīnu nav vis „nejauši” nogalinājis Gaigals, bet gan tā bijusi izplānota seksuāli motivēta sadistiska slepkavība grupā un Gaigals tikai bijis viens no varmākām, raksta portāls kompromat.lv.

Izmeklēšanā iesaistās ar KNAB

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa nolēmusi Elīnas Pupiņas slepkavībā apsūdzētā Jāņa Gaigala iztaujāšanu turpināt 12.maijā. Savukārt 20.maijā lietā plānots sākt tiesas debates.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs izskata sabiedrības par atklātību „Delna” iesniegumu par iespējamo korupciju noslepkavotās studentes Elīnas Pupiņas lietas izmeklēšanā un iztiesāšanā. „Delna” norāda, ka biedrībai, iepazīstoties ar informāciju masu medijos, ir radušās bažas, ka lietas izmeklēšana un izskatīšana ir notikusi pavirši. Par to liecina fakts, ka izmeklētāja lietu bija aizmirsusi nodot prokuratūrai pirms došanās atvaļinājumā, kas bija iemesls tam, kādēļ iespējamo slepkavu nācās atbrīvot no apcietinājuma.

Tiesībsargājošās iestādes nav izmeklējušas visus lietas apstākļus, pastāv arī aizdomas, ka ir slēptas nozieguma pēdas, to apliecina fakts, ka izmeklēšanas laikā pazudis apsūdzētā mobilais telefons, no notikuma vietas pazuduši arī tādi lietiskie pierādījumi kā dvielis, netika veikta arī ekspertīze, kā asinis ir notikuma vietā, netika analizēts arī notikuma vietā atrastā datora saturs, kā arī ir aizdomas, ka nopratināšanas protokolos ir izdarīti labojumi.

Paviršu izmeklēšanu apliecinot arī tas, ka vienā no tiesas sēdēm policists, kurš veica līķa apskati, apgalvoja, ka uz mirušās meitenes kakla redzējis žņaugšanas pēdas, bet lietas materiālos no notikuma vietas nav nevienas fotogrāfijas, kurā redzams kakls. Tāpat arī aizdomas par iespējamu korupciju un paviršu lietas izmeklēšanu rada tiesas laikā uzklausītās liecinieku - policijas inspektora Andra Fridrihsona un izmeklētājas Leldes Vaices - atbildes uz jautājumiem par izmeklēšanas gaitu un izdarītajiem slēdzieniem.

Tiesas procesa laikā nav atrasts neviens vainu mīkstinošs apstāklis, bet vienīgais aizdomās turamais vēl aizvien nav notiesāts, lai gan pagājuši jau tik pat kā divi gadi, kopš nozieguma izdarīšanas. Esot arī bažas, ka tiesas procesu varēja ietekmēt apsūdzētā tēvs, jurists - Alfons Gaigals, kurš Valmierā vada SIA „Likums un uzņēmējdarbība”.

Delna uzskata, ka izmeklēšanas laikā pieļautie pārkāpumi var būt izdarīti apzināti, ārēju faktoru iespaidā. Kā arī tiesas process tiek novilcināts un nav saprotama tiesas attieksme lietas virzības bremzēšanā.


Написать комментарий

Kad vienreiz gramatiku iemācīsieties!
...pēc Elīnas Pupiņas nežēlīgās slepkavības...(manuprāt).