Poļu namā apskatāma jaunā ukraiņu mākslinieka darbu izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētku brīvdienu priekšvakarā Daugavpils Poļu kultūras centrā (Poļu namā) tika atklāta poļu izcelsmes ukraiņu mākslinieka Vladislava Malavska darbu izstāde.

Vladislavs Malavskis dzimis Žitomirā, Ukrainā poļu ģimenē. Bērnību Vladislavs pavadīja mākslinieciskā atmosfērā. Savus pirmos soļus kā mākslinieks spēra tēva vadībā, kurš ir Mākslas Akadēmijas pasniedzējs Ļvovā.

V.Malavskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Poļu kultūras centrā atklātās izstādes nosaukums ir "Malienas eņģeļu pēdas". Izstādēs laikā var apskatīt darbu sēriju, kas ir veltīta Eņģeļa veidolam, kura spārnotais siluets bieži vien tiek attēlots viņa darbos. V.Malavskis ir absolvējis Mākslas Akadēmiju Ļvovā, kur studējis sakrālo glezniecību.

Izstādē apskatāmi 12 jaunā mākslinieka darbi, katrā no tiem redzami eņģeļu silueti. Pēc V.Malavska vārdiem, Ļvovai un Daugavpilij esot daudz kopīgā: vēsture, tradīcijas un cilvēki, kuri šis tradīcijas glabā. Tāpat tiek uzskatīts, ka katram no mums ir savs sargeņģelis, kurš sargā un vada.

„Gan mani, gan manus darbus ļoti ietekmēja tas, kas notiek manā dzimtenē. Man ļoti sāp, ka cilvēki, kuri līdz šim mierīgi dzīvoja, sāka karot viens ar otru. Ar eņģeļu palīdzību gribēju palīdzēt saprast, kā var pārvarēt grūtības”, dalījās mākslinieks.

Tā ir pirmā V.Malavska personālizstāde, kaut arī viņš bieži piedalījās dažādās ekspozīcijās, plenēros un radošajās darbnīcās. Mūsu pilsētā mākslinieks nav pirmo reizi, un šoreiz plāno uzkavēties ilgāk un piedalīties svētku pasākumos.

Izstāde Poļu namā būs apskatāma mēneša laikā.



Написать комментарий