Ziemeļkoreja veic mācības ar kaujas munīciju Dienvidkorejas pierobežā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ziemeļkoreja 29.aprīlī netālu no apstrīdētās jūras robežas ar Dienvidkoreju veikusi militāras mācības, izmantojot kaujas munīciju.

Jāatzīmē – gan Dienvidkoreja, gan Ziemeļkoreja bieži rīko artilērijas mācības Dzeltenajā jūrā netālu no Dienvidkorejai piederošām salām, gar kurām stiepjas jūras robeža starp abām valstīm.

Fox News vēsta, ka martā Dienvidkorejas artilērijas šāviņi trāpījuši jūrā uz ziemeļiem no robežas pēc tam, kad Ziemeļkorejas militāro mācību laikā uz dienvidiem no robežas trāpījusi ziemeļu šauta kaujas munīcija.

1953.gadā beidzoties Korejas karam, jūras robežu starp abām valstīm bez Ziemeļkorejas piekrišanas novilka ANO. Ziemeļkoreja vairakkārt norādījusi, ka robežai būtu jāatrodas tālāk uz dienvidiem.

Tikmēr, New York Times vēsta, ka pēc Dienvidkorejas un Amerikas Savienoto Valstu prezidentu tikšanās Seulā ar sevišķi rupjiem izteikumiem klajā nākusi Ziemeļkorejas iestāde, kuras nosaukums ir Korejas Miermīlīgas apvienošanas komiteja.

Atbildot uz Dienvidkorejas un ASV kopīgu aicinājumu Ziemeļkorejai pārtraukt kodolieroču izstrādi, iestāde nosaukusi prezidenti Paku Geunhje par «netīru ielasmeitu» un viņas ASV kolēģi Baraku Obamu (Barack Obama) par «suteneri».


Написать комментарий