Maija sākumā Latvijā prognozē sniegu

foto: academ.info
foto: academ.info

Lai gan aprīļa pēdējās dienās Latvijā joprojām gaidāms silts un saulains laiks, tomēr jau maija sākumā Vidzemes ziemeļos varētu būt novērojams sniegs.

Kā liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, pastāv iespēja, ka reģionā maija sākumā ne vien līst, bet arī nedaudz snieg un ar 5% līdz 35% varbūtību naktī uz 1.maiju Igaunijā un pašos Vidzemes ziemeļos tiek prognozēts sniegs.

Kā norāda sinoptiķi, šā gada pavasaris jau vairākas reizes ir nesis siltāku periodu, kuram atkal seko vēsāks.

Tas turpināsies aprīļa pēdējās dienās un maija sākumā - vēl otrdiena būs silta, kad dienas laikā saulē gaiss iesils līdz +18 un +23 grādiem, tikai piekrastē būs nedaudz vēsāk, bet jau trešdien vējš sāks iegriezties no ziemeļu puses un +20 grādu atzīmi termometra stabiņš sasniegs tikai Latvijas dienvidu rajonos.

Arī naktīs atsevišķos rajonos vēl aizvien saglabāsies salnas - pirms saullēkta termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

1. maijā debesis būs mākoņainākas, diena vējaināka, gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra gaidāma no +9 līdz +14 grādiem ziemeļu rajonos līdz +15 līdz +20 grādiem dienvidos.

Turpmākajās dienās saglabāsies ziemeļu puses vējš, tas nebūs stiprs, tomēr veicinās auksta gaisa ieplūšanu mūsu reģionā - pat dienas laikā gaiss iesils vien līdz +8 līdz +13 grādiem, bet naktī uz 3. maiju atkal Latvijā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāma salnas, tikai piekrastes rajonos temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem.

Atsevišķās dienās gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tomēr to intensitāte būs maza, un augsto ugunsbīstamību, kas valda teritorijas lielākajā daļā, tie būtiski nesamazinās.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.

 


Написать комментарий