Brīvdienas Daugavpilī: Lielā talka, koru festivāls, „Iskateļ” un „Rusiči” jubilejas, Lieldienas muzejā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs brīvdienas būs bagātas ar dažāda veida pasākumiem.

Sestdiena, 26. aprīlis sāksies ar Lielo talku. Daugavpilieši kā vienmēr aktīvi piedalās šajā akcijā, kura ļauj padarīt apkārtējo pasauli tīrāku un skaistāku. Pēc iepriekšējiem datiem talkā piedalīsies ne mazāk kā 950 cilvēki. Turklāt par aktīvākajiem talkas dalībniekiem ir kļuvuši skolēni un Daugavpils pašvaldības iestāžu darbinieki.

Šoreiz pilsētnieki kops pilsētas ezeru krastus: Stropu, Gubiščes, Šūņu, kā arī Daugavas un Esplanādes ūdenskrātuves krastus.

Plkst. 12:00 Daugavpils mūzikas vidusskolas zālē sāksies 13. Dienvidlatgales reģiona koru festivāls, kurā piedalīsies Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Aglonas, Jēkabpils, Viesītes, Pļaviņu, kā arī Daugavpils un Ilūkstes novadu koru kolektīvi. Lielo koncertprogrammu noslēgs apvienotā 300 balsu kora uzstāšanās Jevgeņija Ustinskova vadībā Daugavpils kamerorķestra pavadījumā (diriģents Aivars Broks). Ieeja bezmaksas.

Plkst. 15:00 Kultūras pils lielajā zālē notiks mēneša ilgo svinību noslēgums, kas veltīts tautas teātra „Iskateļ” 50 gadu jubilejai, aktiera un režisora Jurija Loseva vadībā. Kolektīvs ne tikai pieņems savu daudzo viesu apsveikumus, bet arī parādīs skatītājiem izrāžu fragmentus, tai skaitā arī „Stacijas stāstus”.

Svētdien, 27. aprīlī plkst. 13:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sāksies kārtējā Ģimenes diena, kuras dalībnieki varēs apmeklēt visas izstāžu zāles par simbolisku cenu 1,42 eiro. Tā tiks veltīta gaišajām Lieldienām un pastāstīs bērniem un pieaugušajiem par to simboliem, atribūtiem un tradīcijām.

Ģimenes dienas apmeklētāji varēs ne tikai iepazīties ar šo kristiešu svētku tradīcijām un ticējumiem, uzzinās daudz interesantu faktu par to svinēšanu, bet piedalīsies arī oriģinālu svētku rotājumu izgatavošanas meistarklasē, tādēļ līdzi jāpaņem zīmēšanas ota.

Plkst. 15:00 Daugavpils Krievu kultūras centra kolektīvs „Rusiči” visus krievu dziesmas cienītājus aicina uz Kultūras pili, lai kopā nosvinētu kolektīva 30 gadu jubileju. Kolektīvs dziedās savas labākās dziesmas un pieņems draugu apsveikumus. 


Написать комментарий